Moto Z mění hru – modulární záda, žádný jack a luxusní design

20160608-Motorola_Moto_Z_6.0.0

Po odkoupení Motoroly Lenovem se na okamžik zdálo, že milovaná značka všech Androiďáků půjde do kytek. Včerejší konferencí Lenovo Tech World a představením nových Moto Z a Moto Z Force se ale karty otáčí. Inovativní design, zajímavý přístup k modulárním součástkám, nerozbitná vrstva displeje ShatterShield a úplná absence 3,5mm jacku je zcela nová cesta, na kterou se Motorola pod křídly Lenova vydala – a nám se to líbí.

Moto Z a Moto Z Force – nejzajímavější jsou přídavné moduly

Super tenká těla obou modelů, které se od sebe zase tolik neliší, přicházejí s unikátní novinkou magneticky nasazovaných krytů a parádních rozšíření – díky speciálním konektorům v zádech nových Zetek je možné z telefonu nacvaknutím krytu udělat projektor s vlastní baterií, kvalitní přenosný reproduktor a další vychytávky. Na záda lze rovněž nasazovat i obyčejné kryty s různými prémiovými vzory. Jak MotoMods fungují v praxi prozradí oficiální video:

Introducing Moto Mods™ – Transform your phone in a snap

Introducing Moto Mods™ - Transform your phone in a snap

Poslouchání hudby bez jacku?

Modely rovněž předběhly chystaný iPhone 7, který podle všeho nebude mít 3,5mm jack pro sluchátka. Neobvyklý krok, ke kterému vývoj technologie postupně směřoval, nahradí USB-C konektor. Díky němu bude možné hudbu nadále pohodlně poslouchat bez nutnosti dalšího portu. Redukce z klasických sluchátek na USB-C konektor je dokonce obsažena v balení.

Moto Z Force Moto Z Force

Specifikace rovněž nezaostávají

Specifikace rozhodně není radno v tomto případě opomenout – nemusíte mít obavy, že nečekané inovace a úzké tělo vytlačily výkon na druhou kolej. Oba telefony se chlubí 5,5″ AMOLED displejem, Snapdragonem 820 a 4 GB RAM. Samozřejmostí je i čtečka otisků prstů. Rozdíly pak nalezneme v tloušťce, baterii, velikosti interní rozšiřitelné paměti nebo kvalitě fotoaparátu. Po designové stránce se jedná o opravdové skvosty!

[aps_product_sz id=“397905″]

[aps_product_sz id=“397926″]

Moto Z Moto Z

Cena a dostupnost

Ačkoli bude vybavenější Moto Z Force dostupný už od července, jedná se pouze o nabídku amerického operátora Verizon. Odemčená verze smartphonu se dostane k ostatním zákazníkům společně s rodinou Lenovo phabletů v září tohoto roku. Cena prozatím nečekaně zůstává záhadou. Že by byla až příliš vysoká a Lenovo po Phab 2 Pro nechtělo kazit obecenstvu na Lenovo Tech World 2016 chuť?

moto_mods
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)