TOPlist

Moto X oficiálně představena! Podívejte se na obrázky a specifikace!

SlashGear-1020_20130801_11_11_40_Pro

Již velmi dlouho se spekulovalo o nadcházejícím chytrém telefonu v podání společnosti Google, respektive Motorola. V průběhu několika předešlých týdnů pomalu unikaly jednotlivé střípky informací, které daly dohromady pěkný obraz toho, jak má budoucí telefon vypadat. Nyní je však spekulacím konec a vše se od nynějška pohybuje čistě v oficiální rovině. Na co se můžeme těšit? Na to se podíváme v tomto krátkém článku!

motox

Cena, dostupnost – nedosažitelný zážitek

Nerozhodní lidé budou mít možná s koupí Moto X nemalý problém. Přináší totiž možnosti úpravy, na které jsme doposud nebyli zvyklí. Úpravy a možnost zakoupení telefonu budou dostupné jednak přes webové stránky www.motomaker.com, které budou dostupné během několika nadcházejících hodin, tak i přes distribuční síť pěti hlavních operátorů v USA. Nutno však podotknout, že možnost úpravy telefonu bude exklusivně dostupná pouze pro amerického operátora AT&T. Všechny telefony zakoupené přes tuto stránku ponesou logo operátora a bude potřeba ho pořídit spolu s tarifem. V Evropě si budeme muset na tuto službu ještě nějaký ten čas počkat, pokud vůbec někdy dostupná bude. Google se prozatím vyjádřil v tom smyslu, že pro Evropu prozatím uvedení neplánuje a to platí dokonce i pro Anglii. Základní varianta se však pravděpodobně bude prodávat skrze operátory.

slashgear 1020 20130801 06 39 09 pro highres moto x

Cena byla prozatím stanovena na $199 za 16GB verzi a $249 za 32GB verzi. Tyto částky jsou však dostupné pouze s kontraktem, bez smlouvy se ceny očekávají kolem $575, což je v přepočtu asi 12 000Kč.

Možnost úprav

Jaké samotné úpravy bude možné provádět? Budete si moci vybrat barvu přední strany vašeho telefonu. U této strany jsou však možnosti výběru omezeny pouze na černou a bílou barvu. Po zvolení přední strany si budete moci vybrat barvu zadního krytu, kde jsou možnosti již bohatší. Společnost slibuje výběr celkem až z 18 barev. Kromě samotné úpravy přední a zadní strany zařízení si budete také moci zvolit barvu kroužku kolem fotoaparátu, tlačítek na ovládání hlasitosti a vypínacího tlačítka.

Pokud jde o vnitřní úložiště, tak bude na výběr celkem ze dvou variant. K dispozici bude jak základní 16GB varianta, tak i rozšířená varianta se 32 GB úložného prostoru.

Další personifikace je možná v předem definovaném Google účtu a vlastní tapetě. Zařízení vám přijde s předem zvolenými údaji a účty.

Made in US

bbaa7f0c128d9afde7562325f8958cd9c4c441ceJedno z největších lákadel pro obyvatele Spojených států je jistě místo výroby nového zařízení. Společnost Google slibuje, že všechny součástky jsou vyrobeny v USA a samozřejmě je zde telefon i sestaven. Otázkou zůstává, jak se bude řešit výroba pro Evropu, jelikož import z USA by mohl být značně nákladný.

usa-flag-map-768x1280

Specifikace, aneb co je vlastně uvnitř?

Konečně se dostáváme k té nejzajímavější části, aneb co na nás čeká uvnitř?

Celý telefon pohání Qualcomm Snapdragon S4 Pro chipset spolu s dvoujádrovým procesorem, který pracuje na frekvenci 1,7 GHz. Pomáhat mu bude grafická karta Adreno 320 GPU. Pokud vám to přijde málo, tak nemějte obavy! Telefon totiž ukrývá další dvě přídavná jádra, která se budou starat o hlasové ovládání telefonu a o maximální požitek při využívání různých gest. Plynulý chod systému i při více zapnutých aplikací umožní paměť RAM o velikosti 2 GB. Jak již bylo napsáno výše, vnitřní úložiště bude dostupné celkově ve dvou variantách – 16 a 32GB. Špatná zpráva je, že nebude rozšiřitelné o microSD kartu.

Telefon bude obsahovat 10MPx fotoaparát na zadní straně, který využívá technologii ClearPixel. Díky této technologii společnost slibuje mnohem lepší výsledky pořízených fotografií. Kromě fotografování fotoaparát dokáže natočit full HD video se 30 fps.

Přední strana zařízení ukrývá 2MPx fotoaparát, který je schopný natočit až 1080p video.

Zařízeni přichází s Androidem 4.2.2 Jelly Bean, který by se na první pohled mohl zdát jako čistý Android. Není tomu tak, Motorola do něj přidala několik nových funkcí. Jedná se zejména o funkci Active Display, která slibuje lepší zobrazení notifikací při vypnutém displeji. Dočasně se rozsvítí pouze ty pixely, které jsou potřebné k zobrazení dané notifikace.

Další novinkou bude aplikace pojmenovaná Migrate. Ta bude sloužit k přenosu osobních informací, kontaktů, fotek, videí a mnoho dalšího do jakéhokoliv zařízení s Androidem 2.2+.

active_display

Detailní specifikace:

Operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean
Procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (1.7GHz Dual-Core Krait CPU, quad-core Adreno 320 GPU)
RAM 2 GB
Displej 4,7palce active AMOLED s rozlišením 1280 x 720 pixelů (316PPI)
Váha 130 gramů
Velikost 65.3 x 129.3 x 5,6-10 mm
Baterie 2200 mAh
Průměrné užívání Up to 24 hours
Doba hovoru Up to 13 hours
Konektivita GSM/GPRS/EDGE UMTS/HSPA+ až 42Mbps4G LTEBluetooth Version 4.0 LE + EDR
Zadní kamera 10MP Clear Pixel (RGBC)
– Quick Capture
– LED flash
– 1080p HD video
– 4X digitalní zoom
– Slow motion video
– Burst mode
– Auto HDR
– Panorama
– Tap to focus
Přední kamera 2MP + 1080p HD video
Paměť 16GB; 32GB. 2 roky 50GB prostoru zdarma na Google Drive (celkem 65GB)
Wifi 802.11a/g/b/n and ac modes with dual band antenna system
Audio Kodeky AAC, AAC+, AAC+ Enhanced, AMR NB, AMR WB, MIDI, MP3, PCM, WAV, WMA (v2, v7, v8, v9, v10), FLAC, QCELP, EVRC, OGG/Vorbis all enhanced with virtual surround technology.
Video Playback 1080p HD Video, H.263, H.264, MPEG4, VC-1, VP8
Video Nahrávání 1080p HD Video, MPEG4, H.264
GPS aGPS (assisted), AGPS (autonomous), sGPS (simultaneous), Standalone GPS, eCompass, GLONASS
Bezdotykové ovládání English, French, Spanish, Portuguese
Základní barvy Woven Black, Woven White

Galerie:

SlashGear-1020_20130801_11_11_40_Pro

 

Hands-on video:

Motorola Moto X full hands on demo

Motorola Moto X full hands on demo

 

Co říkáte na nový přístroj? Plánujete pořízení nové Moto X?

Zdroj: AndroidCommunity

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (32)