TOPlist

Nový král střední třídy? Moto G5 Plus vstupuje na český trh

Moto G5 Plus

Telefon Moto G5 Plus získával již od představení hodně pozornosti. A to díky dobrým specifikacím, čistému Androidu a poměrně normální ceně. Nyní společnost Lenovo oznámila, že telefon vstupuje i na náš trh. Od příštího týdne jej budete moct zakoupit.

Moto G5 Plus nabízí dobrou výbavu a perfektní fotoaparát

Jedná se již o pátou generaci oblíbené řady od Motoroly, a nyní i Lenova. S novým modelem mají velké ambice. Tělo telefonu je vyrobeno z hliníku, do ruky padne velmi dobře, a to i díky tomu, že displej má úhlopříčku 5,2“ o rozlišení 1920 x 1080 pixelů. Díky tomu, že na povrchu telefonu je vodoodpudivá nanovrstva, tak telefon přežije i rozlité pití, nebo přeháňky. Moto G5 Plus bude dostupný ve dvou barevných kombinacích – zlaté a šedé.

O výkon telefonu se stará Snapdragon 625, který zvládne i náročnější hry. Hlavní přednost tohoto procesoru je ale v náročnosti na baterii, kdy patří k těm nejméně náročným. Pro náš trh byla zvolena verze s 3GB RAM a úložištěm 32 GB. Kapacita se dá rozšířit pomocí microSD karet až o 128 GB. Baterie má kapacitu 3000 mAh a nechybí ani rychlé nabíjení.

[aps_product_sz id=“436694″]

Při představení se ale nejvíce hovořilo o fotoaparátu, který nabízí duální ostření. Využívá 10krát více pixelů v senzoru a dokáže ostřit mnohem rychleji. Má 12 MPx a vynikající světelnost f/1,7. Dokáže rovněž natáčet videa ve 4K. Přímo z krabice navíc telefon poběží na Androidu 7.0, který je téměř čistý. Je doplněn jen o několik funkcí od Lenova. Do prodeje jde G5 Plus již za týden za cenu 7 499 Kč.

[aps_product_sz id=“436678″]

Kromě „Pluska“, jde do prodeje i menší a nižší model Moto G5. Ten má 5“ velký Full HD displej, Snapdragon 430, 2GB RAM a 16 GB vnitřní paměti, která jde rozšířit o microSD karty. Fotoaparát má 13 MPx. Tento telefon stojí 5 499 Kč.

Myslíte si, že Lenovo Moto s těmito telefony na českém trhu uspěje?

Zdroje: TK, TZ.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)