TOPlist

Moment: Chytrý náramek s QWERTY klávesnicí a výdrží 30 dní

10271364_486663028134963_1769087539766383659_o

Pokud patříte mezi ty, kterým se nelíbí současné chytré hodinky a příliš se vám nezamlouvají ani kulaté Moto 360 od Motoroly, možná tu pro vás vývojáři ze společnosti Momentum Labs mají řešení v podobě vlastních chytrých hodinek Moment. Ačkoliv zařízení odpovídá spíše náramku, stále jde o chytré hodinky, tentokrát však o elegantní s plno zajímavými funkcemi a výdrží 30 dnů.

Moment

Základním stavebním kamenem těchto chytrých hodinek Moment je průhledný displej e-Paper, který je samozřejmě flexibilní. Konstrukce z vnitřní strany se skládá z nerezové oceli, na vnější straně je po celé délce zmíněný displej s jemností 150 dpi. Displej je rozdělen na dvě poloviny, přičemž horní polovina slouží jako ukazatel času a data a při otočení zápěstí se nám aktivuje i druhá polovina displeje, která nabízí další funkce hodinek, jako je třeba zobrazení QWERTY klávesnice nebo HUB pro ovládání domácích spotřebičů (například chytrých lamp). K dispozici budou také zásuvné moduly Snapware třetích stran, které hodinky mohou ještě více vylepšit a obohatit o další funkce.

Moment

Co se týče rozměrů, tak půjde o opravdu štíhlé hodinky, protože tloušťka okrajů hodinek Moment je pouze 0,9 mm. I váha je velmi dobrá – 100 gramů. Baterie s kapacitou 820 mAh by měla pohánět hodinky až 30 dnů, a to se zapnutým Bluetooth. K dispozici bude i úspornější Bluetooth Smart. K hodinkám bude připravena také aplikace.

Moment

Cena chytrých hodinek Moment se má pohybovat kolem 229 dolarů, tedy v přepočtu necelých 5 000 Kč. Produkt se prozatím probíjí na serveru Kickstarter, kde vývojáři shání celkem 100 000 dolarů.

Moment Smartwatch Intro

Moment Smartwatch Intro

Líbí se vám více řešení hodinek Moment, nebo dáte raději přednost současnému designu chytrých hodinek?

Zdroj: Kickstarter.

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)