TOPlist

Mishiko: fitness obojek pro vašeho domácího mazlíčka

msihiko_ico

V pondělí jsme vás informovali o obojku Garmin Delta Smart pro výcvik a sledování aktivity vašeho psa. Dnes se podíváme na další produkt, zaměřený na pejsky – fitness obojek Mishiko. Za gadgetem, který funguje jako fitness tracker, stojí stejnojmenná ruská společnost.

Co Mishiko umí?

Zatímco Garmin Delta Smart se primárně zaměřuje na omezení nežádoucího chování psa, jako je štěkání či pohyb v zakázaném prostoru, Mishiko vám umožní sledovat činnost vašeho domácího mazlíčka. Měří ušlou/uběhnutou vzdálenost, kroky, čas aktivity, přičemž pro výpočty podporuje širokou paletu čítající přes 600 plemen. V podstatě funguje stejně, jako tradiční fitness náramky pro lidi. Kromě toho může také pomoci s hledáním zatoulaného psa – obsahuje totiž GPS modul, který je schopen určit polohu s přesností až čtyři metry. Data o pozici odesílá do aplikace pro chytré telefony, a pokud při zaběhnutí dojde k vybití baterie, pamatuje si aplikace poslední známé souřadnice. K dispozici je také režim „SOS,“ který využijete k okamžitému zjištění souřadnic v případě, že se pes ztratí.

Obojek je vybaven LEDkami, které pomáhají s lokalizací zvířete při večerních a nočních procházkách, ale také ke sledování stavu zařízení. K rozsvícení přitom stačí jen zatřesení obojkem – není nutné mačkat jakékoli tlačítko. O dostatek energie se stará akumulátor s kapacitou 480 mAh, který lze nabíjet bezdrátově, přičemž bezdrátová nabíječka je součástí balení. Obojek je vyroben z eloxovaného hliníku a akrylonitrilbutadienstyrenu (ABS = průmyslový kopolymer, který je odolný vůči mechanickému poškození) pokrytým vrstvou SoftTouch. Je odolný proti vodě, takže pes může plavat nebo běhat v dešti.

Parametry obojku Mishiko

  • Tělo: Anodizováný hliník + ABS-plast se SoftTouch povrchem
  • Rozměry a váha: 52 x 49 x 20 milimetrů, 40 gramů
  • Odolný vůči vodě a nárazům dle certifikace IP67
  • Podporované technologie: 2G/3G, UMTS, GPS, GLONASS
  • Baterie: Li-Po, 480 mAh

Datové přenosy a ceny

O datové přenosy se stará integrovaný SIM čip, který by měl fungovat ve 170 zemích včetně Česka (výrobce pro tyto účely podepsal smlouvu s T-Mobile, jejíž součástí jsou i data v roamingu). Všechna data jsou přenášena do aplikace, která je k dispozici pro platformy Android a iOS.

Obojek Mishiko je již možné koupit, na výběr je ze dvou barev: bílé a černé. Zařízení s neomezeným tarifem (přenos dat bez omezení) stojí v domovině 11 900 rublů, tedy v přepočtu asi 4 400 Kč. V Evropě se počítá s cenou 169 eur (asi 4600 Kč) za Mishiko s neomezeným předplatným. V Česku lze tento produkt pořídit za 4500 Kč s neomezenými datovými přenosy. Součástí balení je kromě samotného zařízení také bezdrátová nabíjecí stanice, kabel, obojek, univerzální uchycení pro jiné obojky a uživatelská příručka.

Vybavili byste svého mazlíčka podobnou vymožeností, nebo vám to přijde jako zbytečnost?

Zdroje: hi-tech.mail.ru, mishiko.net.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)