TOPlist

Microsoft uvolnil OneNote pro Android

one_note_ikona

Po verzích pro Windows, Windows Phone 7, iPhone a iPad uvolnil Microsoft svou aplikaci OneNote také pro Android. Novinka se chová velmi podobně jako Google Docs, takže například automaticky synchronizuje data s vaším účtem SkyDrive. Díky tomu můžete přistupovat ke svým mobilním poznámkám i z jiných zařízení – například z počítače.

OneNote není plnohodnotný balík pro úpravu dokumentů, nicméně nabízí až pozoruhodně jednoduchý přístup k naplánovaným úkolům a poznámkám z telefonu. Přidávat můžete fotografie z galerie nebo fotoaparátu, vytvářet odrážky, nebo kontrolní („odškrtávací“) seznamy, a formátovat text. 

Aplikace OneNote je v Android Marketu ke stažení zdarma, ale počítejte s omezením na maximálních 500 poznámek. Tohoto limitu se můžete zbavit za jednorázový poplatek ve výši pěti dolarů.

Microsoft k tomuto konkrétně uvádí: „S verzí zdarma můžete přistupovat, vytvářet a upravovat až 500 poznámek. Jakmile dosáhnete tohoto limitu, můžete stále prohlížet, mazat a synchronizovat své poznámky. Chcete-li pokračovat ve vytváření a editaci, můžete provést upgrade aplikace OneNote Mobile pro Android na neomezenou verzi prostřednictvím in-app nákupu.“

Aplikace OneNote je k dispozici ve více než 50 zemích, jmenovitě to jsou: Argentina, Austrálie, Belgie, Bolívie, Brazílie, Česká republika, Dánsko, Dominikánská republika, Ekvádor, El Salvador, Filipíny, Finsko, Francie, Guatemala, Honduras, Hong Kong , Chile, Indie, Indonésie, Irsko, Itálie, Jamajka, Jihoafrická republika, Kanada, Kolumbie, Korea, Kostarika, Kypr, Lucembursko, Maďarsko, Mexiko, Německo, Niger, Nikaragua, Nizozemsko, Norsko, Nový Zéland, Panama, Paraguay, Peru, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rusko, Řecko, Singapur, Spojené státy americké, Španělsko , Švédsko, Švýcarsko, Tchaj-wan, Trinidad a Tobago, Turecko, Uruguay, Velká Británie a Venezuela.

A jaký je OneNote v praxi? Jeden z čerstvých uživatelů píše, že byl opravdu překvapen a potěšen tím, jak dobře integrovaná a funkční tato aplikace je. Chválí také rychlou synchronizaci. Nakonec uvádí, že dokonce opustil dříve používaný Evernote, který OneNote může nahradit! Jediná výtka se týkala skutečnosti, že aplikace není optimalizovaná pro tablety.

Uživatele starších a neaktualizovaných telefonů nepotěší skutečnost, že OneNote Mobile lze nainstalovat pouze na Android 2.3.x a vyšší. Kromě toho budete potřebovat také Live ID.

h7pfwUF mKX4xEgCq8ktOOirs6A7RMnpBTENFneRL QHsQJ04P1ZFkHqSASl WBvUw=w124
OneNote Mobile
Microsoft Corporation
Verze 14.0.4906.3000 (7. 2. 2012)
Velikost 7,0 MB
2.3+


Zdarma

Zdroje: Android Police, BetaNews, EuroDroid, AndroidGuys, Android Central a Android Phone Fans.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)