Microsoft se opět cpe na Android. Chystá svůj Dialer

microsoft_dialer_ico

Microsoft se poměrně agresivně snaží protlačit do rybníka svého největšího rivala, kterým je nesporně vyhledávací gigant Google se svým operačním systémem Android. Postupně tak vydává své aplikace pro tuto platformu a tlačí tak nejen svůj software, ale i léty prověřenou značku z oblasti stolních počítačů na mobilní platformu.

Po nedávném vydání programů Send, Translator a Arrow Launcher chystá (nutno dodat, že zatím jen dle neověřených zpráv) aplikaci pro realizování telefonních hovorů – chcete-li „Číselník.“

Program, označovaný v zahraničních médiích jako Microsoft Dialer, je již testován v Indii, odkud také unikly první snímky, a Microsoft na něm spolupracuje s týmem vývojářů, podílejícím se na populárním komunikátoru Skype. Kromě komunikace ve formě hlasových hovorů, která samozřejmě bude hlavní náplní připravované aplikace, se prý uživatelé mohou těšit i na řadu velmi zajímavých funkcí.

Microsoft Dialer hodlá nahradit telefonní aplikaci Microsoft Dialer hodlá nahradit telefonní aplikaci

Čím chce být Microsoft Dialer jiný?

V první řadě budou uživatelé aplikace Microsoft Dialer moci volat navzájem mezi sebou (tedy skrze Internet) i na pomalejších sítích, jako jsou 2G a 3G. Nebude chybět možnost nahradit výchozí telefonní aplikací.

Kromě hlasové komunikace bude Microsoft Dialer využívat Internet k dohledávání relevantních informací o osobách, firmách, místech v okolí a veřejné dopravě. Součástí budou také informace o volajícím a schopnost blokování.

Microsoft Dialer hodlá nahradit telefonní aplikaci Microsoft Dialer hodlá nahradit telefonní aplikaci

Podle neoficiálních informací bude Microsoft Dialer připraven k vydání během druhého týdne v prosinci, nicméně vše se samozřejmě může ještě změnit a posunout – ať už směrem k dřívějšímu, nebo pozdějšímu termínu. Uvolnění betaverze lze čekat někdy v listopadu. A jistým paradoxem je, že pro Windows Phone nebude tato aplikace připravena dříve než počátkem roku 2016.

Hlavními otázkami tedy nyní je, kdy začne testování programu a jak bude dobrý. Microsoft Dialer určitě otestujeme i my, jakmile to bude možné, takže zůstaňte naladěni!

Zdroje: Android Authority a Gadgets 360.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)