Maserati vyrobí tři vozy s Android Auto. Podrobnosti jsou ale tajné

Maserati – náhleďák

Itálie je země sportovním vozům zaslíbená. Pochází odsud spousta věhlasných značek luxusních a sportovních vozů – Ferrari, Lamborghini, Bugatti a Maserati. A právě poslední zmíněný výrobce silničních střel se stal středem pozornosti Androidích špiček celého světa. Ve čtvrtek totiž na oficiálním seznamu vozů, podporujících Android Auto, přibyly hned tři nové modely právě od tohoto italského výrobce supersportů, drahých sedanů a crossoverů.

Maserati Quattroporte

Maserati se inovací nebojí, ale je opatrné

Na stránkách Android Auto tedy přibyly tři vozy značky Maserati. Ptáte se jaké modely? Granturismo, tedy zástupce supersportů v podání Maserati, to nebude. Ne snad kvůli ceně (mimochodem, abyste si tak nějak mohli zařadit, do jaké cenové kategorie Maserati Granturismo patří, tak je dražší než Jaguar, ale na tak drahý jako Lambo) nebo technickým možnostem, ale do supersportu se chytrý palubní systém prostě nehodí. Alespoň to by vám řekli milovníci podobně nadupaných kár.

I/O 2016: Google’s Prototype Android Car OS

I/O 2016: Google's Prototype Android Car OS

Sedany Ghibli a Quattroporte? Ano, ty se Android Auto dočkají. A co crossover Levante? Pokud jste se chystali do budoucna zakoupit tento luxusně vyhlížející kříženec stylů, Android Auto jeho součástí bude možná také. Proč možná? Protože detaily jsou tak řídké, že v nich sami můžeme plavat.

Máme tu seznam podporovaných vozů, ale v podstatě nic víc. Žádné oficiální stanovisko ze strany výrobce ani Googlu. Na podzim se většinou oznamují modelové řady na následující rok, z čehož nám plyne, že se bude s největší pravděpodobností jednat právě o modely pro rok 2017 nebo 2018. Některé z uvedených modelů ale již prohání své koně i několik let. Takže předpokládáme, že půjde o nové varianty či přepracované modely.

Zdroj: androidpolice.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)