TOPlist

Mapy.cz: Offline po celé Evropě, kešky jsou pryč

Mapy.cz

Český internetový velikán Seznam.cz si na dnešek připravil tiskovou konferenci na téma Mapy.cz, která odhalila příjemnou novinku. Zprávy z tiskovky jsou potěšující – Mapy.cz dostanou offline mapy celé Evropy. A to již v říjnu! Ovšem nebude to jen tak.

Mapy.cz

My, uživatelé Androidu, máme v podstatě vše zařízené. V říjnu si budeme moci stáhnout mapové podklady celé Evropy a můžeme se vydat do zahraničí. Trochu jiná situace je ale u konkurenčních platforem – iOS a Windows Phone. Ty se sice dočkají offline mapových podkladů, ale až „někdy později“. Respektive „později“ by měly Mapy.cz měly přinést offline podklady pro celý svět. A právě při této příležitosti by se mělo dostat i na ostatní platformy.

Zároveň Mapy.cz oznámily odstranění nedávno přidané vrstvy, která byla určena hledačům kešek. Hráči a hledači totiž ve velké míře vyjádřili obavy, že spolu s úplným zveřejněním poloh kešek v takto hojně užívané službě by mohlo vést k jejich ničení a ztrátám ze strany nezkušených a příležitostných hráčů. Spolu s ostřílenými hráči se vedly dlouhé diskuse a debaty na téma, jak kešky zabezpečit. Jediný možný závěr bylo jejich úplné odstranění z mapových podkladů. Geocaching tak již nebude ze strany Mapy.cz dále podporován a během několika málo hodin/dne bude vrstva s keškami trvale odstraněna.

Zdroj. FB Mapy.cz

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)