MacroDroid: Velmi schopná aplikace pro automatizaci smartphonu

MacroDroid – náhleďák

Někteří z vás chtějí smartphone začít používat ihned po vybalení z krabice, jiní zase dávají přednost všemožnému prvotnímu přizpůsobení a nastavení podle svých představ. Krása Androidu je v tom, že obě dvě cesty jsou možné. Můžete ho opravdu jen vybalit z krabice, přihlásit ke svému účtu a víc neřešit anebo si ho nastavit přesně tak, jak jste zvyklí z předchozího smartphonu. Ti z vás, kteří si s telefonem rádi hrají a nastavují si různé profily či makra, se již možná setkali s aplikacemi pro automatizaci. Nejznámějšími zástupci takových aplikací jsou například „Tasker“ nebo „IFTTT“. Nyní se podíváme na aplikaci „MacroDroid“, která sice není tolik známá, ale je v podstatě stejně schopná, jako nejznámější dvojice.

MacroDroid – Device Automation: Automatizace jak jen to jde

MacroDroid je silný nástroj, ale jeho uživatelské rozhraní je jednoduché a intuitivní. Díky tomu je používání aplikace poměrně příjemné. S aplikací MacroDroid nastavíte celou řadu spouštěčů, které budou automaticky provádět nejrůznější akce, které si sami nastavíte. Například tak můžete nastavit vypnutí WiFi po spuštění nějaké aplikace, či třeba automatickou reakci na nějakou konkrétní SMS.

MacroDroid (2)

MacroDroid nabízí nespočet možných nastavení, která se ukládají jako „makra„. Díky tomu dokáže telefon provádět některé činnosti na základě nastavených spouštěčů. Hlavní výhoda aplikace MacroDroid je v její jednoduchosti. Právě tato makra se totiž v jiných aplikacích často nastavují poměrně složitě a člověk musí velmi dobře vědět, jakého výsledku chce dosáhnout.

V aplikaci MacroDroid stačí jednoduše klepnout na tlačítko „Přidat makro“, poté vybrat jeden z mnoha nabízených spouštěčů a poté jednu z mnoha nabízených akcí, které mají proběhnout. Nakonec ještě můžete přidat podmínky, za který se akce má či nemá provést. Nejsou ale nezbytnou nutností. A voilà, máme nastaveno.

Aplikace je v Obchodě Play zdarma, ale místy může vyskočit nějaká ta reklama a budete omezeni počtem maker. Přímo z aplikace si však můžete zaplatit verzi Pro za necelých 85 Kč. Ještě bychom měli zmínit, že aplikace sama od sebe nemusí dokázat vykonat všechny akce, které nabízí. Pro vykonání některých akcí je třeba doinstalovat další aplikaci – MacroDroid Settings Helper, a to zejména v případě zásahu do hlubšího nastavení telefonu.

MacroDroid - Device Automation
MacroDroid - Device Automation

Zdroj: androidheadlines.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)