Lollipop se konečně stává nejpoužívanější verzí Androida

android lollipop (2)

Google již nějaký čas vydává pravidelné měsíční statistiky o aktuálním rozestavení verzí Androida mezi všemi uživateli. Nyní Google vydal statistiky za březen 2016 a po dlouhé době se udály zajímavé změny, hlavně tedy ve verzích Lollipop.

Rostl Lollipop a Marshmallow

Zatímco většina starších verzí Androida pomalu svůj podíl ztrácí (což je dobře), ty novější pomalu rostou. Dosud měla největší zastoupení mezi všemi Androidy verze 4.4 KitKat, která už je mezi námi také nějaký ten pátek. To je ale již minulostí, protože byla konečně z pomyslného trůnu sesazena novější verzí Lollipop (5.0 a 5.1 dohromady).

Lollipop vede - statistiky Androida - Březen

Rostla i nejnovější verze Marshmallow, ovšem zde je růst znatelně pomalejší. Zatímco Lollipop během měsíce vyrostl o celá 2 %, Marshmallow zaznamenal nárůst o pouhé 1,2 %, což je opravdu velice málo na to, že jde o nejnovější verzi. No, alespoň že vůbec roste.

Mezi staršími verzemi se poměrně znatelně propadla verze Jelly Bean (-1,6 %). Verze Ice Cream Sandwich spolu s verzí Gingerbread v současnosti zastávají dohromady necelých 5 %. Jako zajímavost pak stojí za zmínku, že verze Froyo, která byla vydána již v květnu roku 2010, se stále poměrně dlouhou dobu drží v tabulce se zastoupením 0,1 %. Alespoň, že Eclair a starší tam již nenalezneme.

Zdroj: TA

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)