Logitech X100 – Outdoorový reproduktor se skvělým zvukem (minirecenze)

x100-mobile-wireless-speaker (1)

Švýcarská společnost Logitech, kterou známe především coby výrobce nejrůznějšího příslušenství k PC, se rozhodlo vyrobit malý přenosný outdoor reproduktor, který snadno připojíte ke kdejakému zařízení, ale především k tabletům a telefonům. Reproduktor Logitech X100 Mobile Speaker na první pohled vypadá jako puk s ouškem. S rozměry 85 x 85 x 37 mm se vejde do batohu nebo kapsy, a je tak velmi dobře skladný. Rozhodně vás neodradí ani váha reproduktoru, která dosahuje 163 gramů, což je podobná váha, jako mají dnešní telefony.

x100-mobile-wireless-speaker

Vzhled

Logitech X100 je dodávaný v pěti různých pestrobarevných kombinacích, přičemž k nám do testu zavítala kombinace černo-šedivá. Kromě mřížky, kterou je kryta horní strana, je celý reproduktor pogumovaný a odolný vůči pádům nebo nějakému poškrábání. Na boku zařízení se nachází čtyři tlačítka, která jsou zcela zapuštěna do designu zařízení a taktéž pogumována. Bohužel nejsou nikterak podsvícena, což je celkem škoda, hlavně ve večerních hodinách. Zleva tak najdeme na reproduktoru on/off tlačítko, poté tlačítka na zvýšení a snížení hlasitosti a mezi nimi tlačítko pro aktivaci Bluetooth, které při poslechu hudby slouží k úplnému ztlumení reproduktoru.

Logitech X100 - horní strana

Konektivita

Z druhé strany tlačítek, taktéž na boku, nalezneme microUSB konektor a vedle něj 3,5 mm jack, který ale neplní funkci výstupu, nýbrž vstupu pro ta zařízení, která nedisponují technologií Bluetooth. MicroUSB slouží k nabíjení, které trvá cirka 3 hodiny.

Logitech X100 - 3,5mm jack a microUSB

Poslech

Pro přehrávání hudby je zde, jak jsme již zmiňovali, připraven standard Bluetooth, který se bez problémů propojí s telefonem, kde již nastavíme přehrávání námi požadované hudby a nebo využijeme klasický linkový kabel, kterým obě zařízení propojíme a ovládání funguje stejně. Podle výrobce by dosah Bluetooth měl činit 10 metrů a podobného výsledku jsme dosáhli i my. Po překročení této vzdálenosti začne reproduktor vypadávat a až na hranici 15 metrů došlo k úplnému odpojení.

Logitech X100 - muzika

LED a mikrofon

Pod ochranným krytem reproduktoru se nachází také dioda, která svítí v případě zapnutí zařízení, bliká pokud hledá zařízení ke spárování a pokud se nabíjí, změní barvu ze standardní modré na růžovou. Led je dobře ukryta, a tak v tmavém prostředí nijak neruší. Logitech X100 nabízí také vestavěný mikrofon, a tak toto celé zařízení lze využít například v autě jako hands-free. Aby byla kvalita vašeho hlasu přes mikrofon dostatečně kvalitní, doporučujeme mluvit maximálně jeden metr od X100.

Logitech X100 - ucho

Kvalita zvuku

Pro nás jednoznačně překvapení. Laťku kvality zvuku jsme kvůli dřívějším zkušenostem nenastavili vysoko, ale klidně jsme mohli a tento reproduktor by jí stejně překonal. Kvalita zvuku na tento jednopásmový mono reproduktor je opravdu výborná. Předčí dokonce i některé zvukové projevy notebooků. Hlasitost je taktéž velmi dobrá. Pokud nastavíte na max zvuk v telefonu i na reproduktoru, brzy nejspíše přijdete o sluch. Výkon 1,5 Wattu s frekvenčním rozsahem 150 – 20000 Hz staví tento reproduktor opravdu mezi ty nejlepší a konkurenci byste hledali opravdu jen těžko.

Logitech X100 - maximální hodnota decibelů

Test zvuku

Ačkoliv víme, že je reálný poslech nejlepší, pokusili jsme se pro vás natočit krátké video, kde se snažíme demonstrovat kvalitu reproduktoru.

http://youtu.be/R1L06ObCXlA

Kdy, kde a za kolik?

Reproduktor Logitech X100 Mobile Wireless Speaker je dostupný v obchodech za příjemnou cenu 1300 Kč.

Závěr

Leží před námi kompaktní, odolný a zvukově velmi povedený outdoorový reproduktor, který si lze pořídit za cenu kolem 1100 Kč, což opravdu není mnoho, vzhledem ke kvalitě zařízení. Jediné, co bych vytkl, je absence zdroje v balení, kde nalezneme kromě příručky pouze USB kabel, a tak musíme nabíjet Logitech X100 z notebooku nebo za pomocí zdroje od telefonu.

– podsvícení tlačítek

– není voděodolný

+ čistý zvuk

+ jednoduché připojení

+ vysoká hlasitost

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)