lofree: klávesnice pro váš Android, která našla inspiraci v psacím stroji

lofree-klavesnice-pro-vas-a

Máte rádi mechanické klávesnice? A co kdybychom k moderní klaviatuře přidali i špetku retra? Přesně to hodlá nabídnout klávesnice lofree, která kombinuje vzhled historického psacího stroje s nejnovějšími technologiemi. Připojit ji můžete nejen k zařízení s Androidem, ale také k iOS, klasickému počítači či notebooku a Macu.

Klávesnici lofree lze připojit k řadě zařízení Klávesnici lofree lze připojit k řadě zařízení

Začněme základními parametry. Jedná se tedy o mechanickou klávesnici, která poskytuje zpětnou vazbu nejen hmatem, ale i zvukem. K zařízením se lofree připojuje bezdrátově, konkrétně přes Bluetooth, nebo kabelem s konektory USB a microUSB. Bezdrátem lze připojit až tři různá zařízení, mezi kterými je možné pružně přepínat pomocí dedikovaných tlačítek. Autoři vyzkoušeli více než deset typů tlačítek, než přišli s finálním provedením.

lofree’s wireless mechanical keyboard sound

lofree's wireless mechanical keyboard sound

Z dalších vlastností jmenujme například stmívatelné podsvícení tlačítek se třemi úrovněmi jasu, kompaktní provedení (rozměry 296,6 x 144,5 x 30,6 mm a hmotnost 800 gramů), rozložení ve stylu klávesnic Apple či automatický úsporný režim. Odpadají jakékoli problémy s kompatibilitou – jak již zaznělo na začátku, lofree umí fungovat s Windows, Mac OS, iOS i Androidem.

Klávesnice lofree sází na styl Klávesnice lofree sází na styl

Častou otázkou, kterou řeší uživatelé bezdrátových klávesnic, je výdrž baterií. Pokud si odpustíte podsvětlení tlačítek, můžete počítat až s patnácti měsíci provozu, což je velmi solidní hodnota. V opačném případě, tedy s tlačítky podsvícenými na maximální jas, vydrží 720 hodin, tedy měsíc. Na plné nabití přes USB 3.0 pak stačí jen pět hodin.

Na výběr je ze třech barevných provedení: čistě bílé, tyrkysově modré a černé. Autoři mimo jiné vycházejí z toho, že 95 % veškerých mechanických klávesnic je určeno pro hráče. Jsou podle nich objemné, mají kabely a jsou plné funkcí, které většina lidí patrně nebude používat. Proto hodlají nabídnout alternativu s přesně opačnými vlastnostmi.

lofree keyboard, a typewriter inspired wireless mechanical keyboard

lofree keyboard, a typewriter inspired wireless mechanical keyboard

Kde, kde a za kolik klávesnici lofree seženete?

Autoři projektu v tuto chvíli sbírají finanční prostředky na rozjezd výroby na crowdfundingovém serveru Indiegogo. Jeden kus lze v rámci této akce pořídit za 79 dolarů (asi 2000 Kč), při objednání do Česka je pak ještě nutné připočítat 19 dolarů (500 Kč) na poštovné. V tomto okamžiku je požadovaná částka překročena více než 30x, a do konce kampaně zbývá ještě měsíc, takže projekt bude s největší pravděpodobností uskutečněn. Zahájení dodávek je plánováno na květen.

Pokud by vás zajímaly i jiné externí bezdrátové klávesnice, doporučujeme vaší pozornosti Microsoft Universal foldable keyboard, kterou jsme v červenci loňského roku recenzovali.

Líbí se vám klávesnice lofree?

Zdroje: androidauthority.com, indiegogo.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)