Lockwatch: Aplikace vyfotí slídila a pošle vám ho emailem

náhled lockwatch

Mezi základní prvky ochrany zařízení s Androidem patří zamknutá obrazovka – ať už pomocí gesta, otisku prstu nebo pinu. Pokud máte kolem sebe zvědavé slídily nebo vám telefon někdo ukradl, některé z locksreenů třetích stran mohou výrazně pomoci. Nabízí totiž funkci vyfotografování případného vetřelce, který se bude snažit nastavený pin uhádnout. Pokud však nechcete měnit locksreen a rádi byste komplexnější funkce a zabezpečení, doporučujeme aplikaci Lockwatch.

Lockwatch vyfotí všechny nezvané vetřelce a upozorní vás emailem

Vaše Android zařízení v sobě ukrývají spoustu citlivých dat. V malé krabičce je ukryt téměř celý váš osobní život – rozhovory, kontakty, platební informace či fotografie. Základní prevencí proti zneužití takových dat je samozřejmě nastavené zabezpečení. Málokdy však různé slídily z vašeho okolí, případně zloděje, pin kód odradí. Minimálně vyzkouší několik obecně známých hesel v podobě čtyř nul nebo číslice od jedné do čtyř. Pokud se k takovému kroku odhodlají, s aplikací Lockwatch máte v tuto chvíli navrch vy.

email lockwatch

Aplikace může pomoci při identifikování zloděje

Lockwatch je aplikace zaměřující se na lepší zabezpečení telefonu. Před samotnou krádeží váš telefon neuchrání, výrazně však může pomoci při dopadení konkrétní osoby. Verze zdarma nabízí celou škálu funkcí, přičemž tou nejhlavnější je vyfocení útočníka přední kamerou po zadání špatného hesla. Po kolika pokusech se tak stane, určujete vy. Následné snímky vám pak okamžitě přijdou na email – pokud máte trvale zapnutou GPS, tak i přesná poloha zařízení. Na proces nebude slídil samozřejmě nijak upozorněn.

Žádné vysávání baterie

Pokud máte obavy z případného vysávání baterie, nechte je stranou. Aplikace stále na pozadí neběží, aktivuje se až po prvním špatném zadání hesla. Aby se tak mohlo stát, musíte Lockwatch nejprve udělit oprávnění. Za zmínku stojí rovněž premium funkce. Za cenu 150 korun se vám navíc dostane:

  • Upozornění na změnu SIM karty
  • Upozornění na zapnutí zařízení, pokud bylo vypnuto ze zamykací obrazovky
  • Focení sekvence snímků
  • Nahrávání zvuku a další

Lockwatch je jednou z aplikací, kterou se vyplatí mít

Aplikace funguje velmi spolehlivě a notifikační email s přiloženou fotografií dostanete okamžitě. Lockwatch neobsahuje reklamy a disponuje velmi jednoduchým rozhraním, které obsahuje pouze příslušné nastavení.

Lockwatch - Thief Catcher
Lockwatch - Thief Catcher
Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)