LG v prvním čtvrtletí 2013 – rekordní prodeje mobilní divize

lg_logo

Společnosti LG se daří – ukazují to výsledky za první čtvrtletí letošního roku. Abychom byli úplní, celkové zisky společnosti sice mírně klesly, mobilní divize si však vede velmi dobře a zaznamenala 28,5% nárůst tržeb. Celkově pak společnost LG prodala 10,3 miliónu smartphonů, což je zároveň rekord společnosti. A které přístroje se o to nejvíce postaraly? V prvním případě musíme uvést Nexus 4, který společnost LG pro Google vyrobila, a úspěšnou řadu Optimus L. Na domácím trhu – v jižní Koreji – se také skvěle prodávají přístroje Optimus G a Optimus G Pro.

LG také předpokládá, že druhé čtvrtletí bude ještě lepší – zaslouží se o to kromě zmíněných modelů také nová řada Optimus L II a Optimus F na vybraných trzích. I když přesná čísla z našeho trhu nemáme, LG zde tak dobré úspěchy neslaví. Oproti letům dřívějším tu však změna k lepšímu je – řada Optimus L se stala poměrně oblíbenou také u nás a Nexus 4 zrovna tak.

Bude se společnosti LG dařit i nadále?

zdroj: androidheadlines.com, androidcentral.comandroidauthority.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)