LG: ohebný telefon již příští rok, rolovací displeje v roce 2017

LG P-OLED displej titul

Je tomu již rok, co LG představilo první telefon s ohnutým displejem – LG G Flex. Od té doby se o plastických displejích a LG mluvilo jen v souvislosti s úniky a spekulacemi okolo nástupnického modelu LG G Flex 2. Nyní se však společnost o svých plánech ohledně modelů s ohebnými displeji rozpovídala o něco více a nastínila jak jejich velmi blízkou, tak vzdálenější budoucnost.

LG před nedávnem představilo první chytré hodinky využívající plastický OLED displej – G Watch R. Na své širší využití však tyto displeje stále čekají. To by se mohlo začít pomalu měnit již od příštího roku, na kdy LG plánuje uvést na trh první skutečně ohebný smartphone (LG G Flex 2?), na přelomu roku by jej pak měly následovat i chytré hodinky se zahnutým displejem. Postupně se na řadu nejspíš dostanou také ohebné tablety a v roce 2017 bychom se měli dočkat dokonce zařízení s přeložitelnými či srolovatelnými displeji. Zejména poslední dva jmenované příklady budoucího využití P-OLED displejů se u různých technologických vizí z říše sci-fi objevují již poměrně dlouho. Vše tak nasvědčuje tomu, že doba, kdy se těchto vizí dočkáme i ve skutečnosti se nezadržitelně blíží.

LG P-OLED displeje

P-OLED displeje využívají plastickou podkladovou vrstvu, která je oproti té skleněné mnohem méně náchylná na zlomení a přesto je vhodná pro umístění OLED krystalů a jejich propojovacích vodičů. Tyto nové, plastické OLED displeje zároveň nabídnou jednodušší konstrukci, v porovnání s klasickými LCD či OLED displeji, a díky tomu také tenčí okraje spolu s nižší hmotností a tloušťkou.

lg-plastic-oled-displeje

Vidíte v P-OLED budoucnost, nebo se podle vás jedná o slepou vývojovou větev?

Zdroje: TechnoBufallo.com, lgdnewsroom.com.

Chcete si naživo prohlédnout nejen produkty společnosti LG? Přijďte na poslední zastávku Android RoadShow 2014, tentokrát v Praze!

registrace roadshow1

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)