LG G5 představeno: vlajková loď s modulárním designem

LG G5 4

Jihokorejský gigant LG na dnešní tiskové konferenci, která se konala v rámci veletrhu MWC 2016 v Barceloně, představil netrpělivě očekávanou vlajkovou loď v podobě telefonu LG G5. Spolu se Samsungem Galaxy S7 se jednalo o nejočekávanější novinku letošního MWC a dle naší ankety se většina z vás, našich čtenářů, dokonce těšila více právě na LG G5. Pojďme se tedy podívat, s čím se LG u své novinky vytasilo a zda naplnilo vysoká očekávání.

LG G5

S nádechem modulárního designu

Už i LG podlehlo trendu kovových telefonů a jeho nová vlajková loď tak nabízí kovové unibody, které však disponuje výsuvnou bradou. Tu můžete použít například k připojení různých modulů, kterými můžete vylepšit vlastnosti telefonu.

LG G5 3

Velká pozornost se věnovala například hudebním schopnostem novinky. Že budou skutečně na úrovni, prozrazovalo již intro, předcházející samotné tiskové konferenci. Na zvukových kvalitách LG spolupracovalo se společností Bang & Olufsen. Právě ta má na svědomí jeden z vyměnitelných modulů, kterým půjde novinka vybavit. Tento modul pak obsahuje zabudovaný 32-bit DAC. O kvalitní zvuk již v základu by se měl postarat také software. Zmínit můžeme například Dolby Digital či aptX HD.

LG G5 8

Spolu s modulem od B&O pro vylepšení zvukových schopností telefonu představilo LG také modul nazvaný LG Cam Plus, který usnadňuje focení a zároveň slouží jako přídavná baterie.

LG G5 6

LG G5 nabídne také velmi diskutovaný „vždy zapnutý“ displej, na kterém budou zobrazeny notifikace nebo například aktuální čas. LG přitom tvrdí, že displej v tomto případě spotřebuje za hodinu 0,8 % baterie méně. Dle LG totiž běžný člověk zapne displej mobilu v průměru 150x za den – toto číslo by měl nový displej významně snížit.

Telefon bude k dispozici ve 4 barevných variantách – stříbrná, šedá, zlatá, růžová.

LG G5 5

Zapracovalo se i na fotoaparátu

Potvrdily se informace o použití dvou fotoaparátů a na zádech telefonu tak nalezneme jeden 16MPx a druhý 8MPx snímač. Novinka tak nabídne snímky se záběrem 135°, což je větší úhel záběru než nabízí lidské oko. Díky tomu se vám do fotografie vejde mnohem více, aniž byste museli od foceného objektu odstupovat. Další specifikace hlavního snímače znějí také velmi zajímavě. Kromě rozlišení 16 MPx má také k dispozici laserové ostření či optickou stabilizaci obrazu. Samotný senzor má pak velikost 1/2,5″.

LG naslouchá uživatelům

Zástupci LG nezapomněli zdůraznit ani to, jak výrobce naslouchá svým uživatelům. Výsledkem je například fakt, že nové LG G5 nabídne nejen vyměnitelnou baterii, ale také slot na microSD paměťové karty nebo USB-C a podporu rychlého nabíjení Qualcomm Quick Charge 3.0. Škoda jen nižší kapacity základní baterie, která činí 2800 mAh.

LG G5 specifikace:

  • Displej: 5,3'' IPS LCD, 2560x1440
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 820
  • RAM: 4 GB
  • Fotoaparát: 16 MPx + 8 MPx
  • Úložiště: 32 GB
  • Baterie: 2800 mAh

Kompletní specifikace telefonu LG G5 naleznete v našem katalogu Android zařízení.

Jak se vám nové LG G5 líbí?

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (40)