Začalo veřejné testování Androidu 7.0 na telefonu LG G5

lg_g5_nougat_ico

Dobrá zpráva pro fanoušky a majitele chytrého telefonu LG G5, tedy alespoň ty z Jižní Korey. Společnost LG spustila testovací program, který dovolí uživatelům vyzkoušet připravovaný Android 7.0 Nougat. Nedostane se ale na každého – do testování budou zapojeny jen první dva tisíce zájemců.

Testování jen pro vyvolené

Uživatelé, kteří se chtějí stát součástí testovacího programu, se mohou registrovat na příslušné stránce (logicky je k dispozici jen v korejštině). Registrace začaly v úterý a zatím stále ještě běží (je však možné, že požadovaný počet již byl naplněn).

Pro mnohé zvědavé zákazníky je možnost otestovat nejnovější Android před oficiálním uvedením velmi lákavá. Hlavní přínos z tohoto programu však získá výrobce v podobě zpětné vazby. Díky hlášení chyb a problémů od širší uživatelské základny totiž může odhalit možné potíže, jež by se v úzkém uzavřeném vzorku nemusely projevit. Je tak větší šance, že se podaří systém vyladit k dokonalosti a především spokojenosti všech zákazníků.

Začalo veřejné testování Androidu 7.0 na telefonu LG G5 Začalo veřejné testování Androidu 7.0 na telefonu LG G5

Jihokorejský výrobce zatím oficiálně neoznámil, kdy hodlá vydat Android 7.0 Nougat pro všechny vlajkové lodě LG G5. Zařízení Nexus by se měly dočkat pravděpodobně v září, LG však bude mít horké želízko v ohni v podobě modelu V20, který půjde na trh rovnou s nejnovějším Androidem. S ohledem na dosavadní zvyklosti předpokládáme, že „gé pětka“ se dočká aktualizace až po vlajkových lodích Samsungu Galaxy S7 a S7 Edge. Zpoždění by ale nemuselo být příliš velké.

LG G5 není první – Android 7.0 testovali i ostatní

Vývojářské náhledy Androidu N byly postupně uvolňovány pro vybrané modely zařízení Nexus. Podobný přístup zvolila také japonská společnost Sony, která poskytla majitelům modelu Xperia Z3 možnost otestovat si vývojářský náhled Androidu 7.0 (viz náš článek Sony nabízí testovací sestavení Androidu N pro Xperii Z3).

Využili jsme této nabídky a nainstalovali nový Android na redakční telefon. Po několika týdnech můžeme konstatovat velkou spokojenost – systém je plynulý a prakticky vše bez problémů funguje. Jedinou vážnější výhradu máme k samovolným restartům, ke kterým dochází po odpojení zařízení od Wi-Fi.

Majitelům LG G5 v zemích mimo Jižní Korey nezbývá než čekat na oficiální vydání, případně na možný únik „flashnutelné“ verze testovací ROMky.

Zdroj: androidauthority.com, social.lge.co.kr.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)