LG G4 oficiálně: Známe cenu a dostupnost na českém trhu

LG G4 (4)

Společnost LG se sice za některými konkurenty ve svém představení vlajkového modelu opozdila, smutnit ale rozhodně nebudeme. Navíc jsme o chystaném modelu LG G4 věděli již nějaký ten čas dopředu díky spouště úniků a také oficiálním videoupotávkám. Nově představený telefon nás tedy téměř v žádném ohledu nepřekvapil, přesto se jedná o velmi zajímavý a skvěle vybavený přístroj, který jistě zamíchá kartami na trhu s mobilními přístroji.

Prohnutý displej s Quad HD rozlišením

Novinkou oproti předchozímu modelu LG G3 je displej, který je mírně prohnutý podobně jako u telefonu LG G Flex. To hodnotíme rozhodně kladně, neboť se díky tomu telefon lépe drží a pohled na displej je přirozenější. LG značí svůj displej u novinky LG G4 jako IPS Quantum Display, tato technologie by měla zajistit až o 50 % vyšší kontrast a 25 % vyšší jas. Nechybí ani Quad HD rozlišení, díky čemuž se jemnost displeje vyšplhala až na 538 PPI. Úhlopříčka je stejně jako u předchozí generace 5,5″.

LG G4 (5)

Vylepšený 16MPx fotoaparát

Již model LG G2 dorazil na trh s výborným fotoaparátem, v jehož šlépějích pokračoval také úspěšný telefon LG G3. Ne jinak je tomu i v případě novinky LG G4, která dostala 16MPx snímač a vylepšenou optickou stabilizaci. LG uvádí, že díky světelnosti F/1.8 se na čip dostane až o 80 % více světla. Vítanou novinkou je také možnost ukládat fotografie do formátu RAW, nechybí ani laserové zaměřování či 8MPx přední kamera.

LG G4 (3)

Sázka na šest jader a Snapdragon 808

Na rozdíl od konkurence nesáhla jihokorejská společnost po čipu Snapdragon 810, ale „pouze“ po 6jádrové verzi Snapdragon 808. Ta je ale doplněna 3GB RAM pamětí a 32GB vnitřním úložištěm, které lze navíc dále rozšířit o paměťové karty Micro SD. Zklamáním není ani baterie, která nabídne kapacitu 3000 mAh a hlavně ji lze uživatelsky vyměnit.

LG G4 – specifikace

  • Čipset: Qualcomm® Snapdragon™ 808 s X10 LTE
  • Displej: 5,5 palce, Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538 ppi)
  • Paměť: 32 GB eMMC ROM / 3 GB LPDDR3 RAM / microSD slot
  • Fotoaparát: zadní 16 MPx s clonou F1.8 a OIS 2.0 / přední 8 MPx s clonou F2.0
  • Baterie: 3 000 mAh (vyjímatelná)
  • Operační systém: Android 5.1 Lollipop
  • Rozměry: 148,9 x 76,1 x 6,3–9,8 mm
  • Váha: 155 g
  • Síť: 2G/3G/4G/4G+/VoLTE ready
  • Připojení: WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / Bluetooth 4.1 LE / NFC / USB 2.0
  • Barvy kůže: černá, hnědá, červená
  • Barvy: čistá bílá (Ceramic White) s diamantovým vzorem, metalická šedá (Metallic Gray) a lesklá zlatá (Shiny Gold).
  • Ostatní: Professional Mode, Gesture Interval Shot, Quick Shot
LG G4 (1)

Pravá kůže a několik barevných variant

LG G4 přichází s jednou zajímavou novinkou – na trhu se objeví verze s koženými zády. LG se chlubí tím, že se nejedná pouze o napodobeninu, ale pravou kůži.  Ta navíc přichází ve třech barvách – černá, hnědá, červená. LG G4 se samozřejmě objeví také s klasickým plastovým krytem, opět ve třech barvách – čistá bílá (Ceramic White) s diamantovým vzorem, metalická šedá (Metallic Gray) a lesklá zlatá (Shiny Gold).

LG G4 (2)

Cena a dostupnost

Model LG G4 zamíří také na český trh, a to jak v klasické verzi, tak i verzi s koženým povrchem. Datum vydání je stanoveno na začátek června, cena je pak možná trochu vyšší, než jsme čekali. Za běžnou verzi totiž český zákazník zaplatí 18 999 Kč, verze s kůží přijde na 20 tisíc korun. LG G4 si bude možné také předobjednat, díky čemuž ušetříte 3 tisíce korun. Zahájení předprodeje smartphonu LG G4 v České republice je stanoveno na 28. 4. v 16:30 a potrvá do 10. 6. 21:00. Doporučené maloobchodní ceny LG G4 v rámci předobjednávek jsou 15 999 Kč u běžné verze a 16 999 Kč u verze s kůží.

Líbí se vám model LG G4?

zdroj: tisková zpráva, phandroid.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (32)