TOPlist

LG G3: QHD displej spotřebu baterie výrazně neovlivnil, ukázaly první testy

lg_g3_ico

Jihokorejský výrobce nedávno představil svou novou vlajkovou loď LG G3. Nové high-end zařízení nabízí opravdu nadupaný hardware, mezi nímž je například 3GB RAM nebo QHD displej. Právě displej byl velmi diskutovaným tématem spojovaným s výdrží baterie a jeho vlivu na ní. Mnozí měli velké obavy, že větší rozlišení displeje baterce pořádně zatopí a ve spojení s ostatním hw. příliš dlouho nevydrží.

LG G3 baterie

První testy však ukazují, že QHD displej v LG G3 zase tak velký problém nebude, protože výdrž baterie se více méně shoduje s výdrží u HTC One M8, který nabízí „jen“ Full HD. Nutno však připomenout, že vlajková loď HTC má ve svých útrobách baterii s kapacitou 2600 mAh, zatímco LG G3 baterii s 3000 mAh (vyměnitelná).

LG G3 baterie

Test provedl server AndroidCommunity, který na testovaném telefonu vypnul WiFi a naopak se rozhodl využívat LTE síť. Při testování redaktoři využívali hudební aplikaci YouTube, používali internet a chat, psali SMS a celkově telefon používali jako v běžném dni. A výsledek? 16 hodin výdrže, což je na telefon s rozlišením displeje 2 560 x 1 440 px velmi dobrý výsledek. Stejnou výdrž zaznamenávají i telefony s FullHD displejem, takže obavy s QHD byly možná zbytečné, avšak jde o první testy, takže si na potvrzení musíme ještě pár dní počkat.

Bylo by pro vás důležité při výběru telefonu, zda displej dosahuje rozlišení Full HD nebo Quad HD?

Zdroj: ac

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)