Lenovo se nechce nechat zastínit. Na MWC představilo hned dva modely

Lenovo MWC 2016 – náhleďák

Mobile World Congress 2016 je v plném proudu a žádný z výrobců se nechce nechat zastínit velikány, jako LG nebo Samsung. Na výstavišti má svůj stánek i společnost Lenovo, která si pro nás připravila hned dva nové smartphony střední třídy. Jmenují se Lenovo VIBE K5 a Lenovo VIBE K5 Plus a za svou cenu rozhodně mají co nabídnout.

Lenovo střední třídu umí

Z velké části mají oba smartphony totožné specifikace – displeje s úhlopříčkou 5″, 2 GB RAM, 16GB úložiště rozšiřitelné o MicroSD karty a vyjímatelné 2750mAh baterie. Jelikož nemá model VIBE K5 Plus větší displej, jistě vás již napadlo, že tedy musí být o něco výkonnější. A samozřejmě, je tomu tak. Model VIBE K5 Plus tak nabídne například procesor Snapdragon 616, zatímco VIBE K5 je vybaven procesorem Snapdragon 415. Rozdílné je také rozlišení displeje, které je v případě „Pluska“ FullHD a v případě K5 jen HD. Oba přístroje pak nabídnou 13Mpx zadní kameru, 5Mpx přední kameru, LTE konektivitu a slot na dvě SIM karty.

Lenovo VIBE K5 Silver

Oba smartphony jsou vybaveny Androidem 5.1 Lollipop, což je trochu nešťastné řešení, když snad všichni ostatní větší výrobci sáhli po nejnovější verzi 6.0 Marshmallow. Oba modely pak nabídnou duální reproduktory s podporou systému Dolby Atmos, které slibují výbornou kvalitu zvuku i bez použití sluchátek.

Nakonec ještě zmíníme ceny. Pokud jste se na začátku čtení začali smát ne zrovna nejvyšším specifikacím, teď se váš úsměv možná promění v údiv. Větší z modelů, tedy Lenovo VIBE K5 Plus, dostává startovací cenovku 149 USD ( cca 3700 Kč), Lenovo VIBE K5 pak 129 USD (cca 3200 Kč). To jsou ceny, za které se prodávají opravdu velmi levné telefony, takže právě zde Lenovo ukazuje, v čem spočívá jeho strategie. Zda bude telefon dostupný i na našem trhu zatím není jasné, ale dá se předpokládat, že ano.

Zdroj: AA.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)