Záplava nových telefonů Motorola Moto dorazila do ČR, vyberete si?

Lenovo Moto X4

Mezi telefony Motorola Moto, tedy někdejšími Motorolami, nyní pod taktovkou Lenova, se toho v posledních měsících událo poměrně hodně. Představena totiž byla celá plejáda přístrojů spadajících zejména do nižší střední až vyšší střední třídy. A právě telefony z těchto kategorií se nedávno dostaly nebo velmi brzy dostanou na náš trh.

Od Motoroly Moto G5S po Z2 Play

Konktrétně se na náš trh již dostaly sesterské přístroje Moto G5S a G5S Plus. Jedná se o pokračovatele úspěšné řady, která má za úkol nabídnout zajímavý poměr cena/výkon. Menší a levnější Moto G5S nabídne 5,2″ IPS displej a o výkon se zde stará Snapdragon 430 spolu s 3 GB RAM. Větší z obou modelů pak disponuje 5,5″ displejem chipsetem Snapdragon 625 a duálním fotoaparátem. Ten zde funguje stejně jako například u dražších telefonů Huawei a Honor. Jedná se o sestavu dvou fotoaparátů o stejném rozlišení kdy je jeden pouze monochromatický a slouží tak pro zachycení lepší hloubky ostrosti.

S tříměsíčním odstupem od představení se k nám dostává také Moto Z2 Play. To představuje odlehčenou verzi vlajkového modelu Moto Z2 Force. Zde stojí za zmínku především zachovaná modularita díky konektorům na zádech přístroje. Trochu zamrzí použití jen chipsetu Snapdragon 626, který oproti Snapdragonu 625 použitém v předchůdci nepředstavuje citelné vylepšení. Zachován zůstal 5,5″ AMOLED displej a navýšení se dočkala paměť. Novinka tak nabídne 4 GB RAM a 64GB internetové úložiště oproti 3/32 GB v předchůdci.

Lenovo Moto Z2 play

Poslední novinkou, která se na náš trh teprve chystá, je pak Moto X4. Tento model pak zaujme především odolností vůči vodě a prachu dle standardu IP64. Také zde je použit duální fotoaparát, systém je však jiný než u G5S Plus. Moto X4 disponuje jedním 12MPx snímačem s klasickým objektivem a druhým 8MPx snímačem se 120° úhlem záběru. Stejně jako Moto Z2 Play, také X4 používá AMOLED displej, ovšem o úhlopříčce 5,2″. Všechny novinky využívají kovovou konstrukci s výjimkou Moto X4, které spoléhá na kovový rámeček a skleněná záda. Mezi společné znaky všech novinek na našem trhu se pak řadí podpora dvou SIM karet a prakticky čistý Android 7.1.1 Nougat.

Motorola-Moto-X4

Ceny a dostupnost nových Motorola Moto na našem trhu

  • Motorola Moto G5S – 6 499 Kč s DPH, již v prodeji
  • Motorola Moto G5S Plus – 7 499 Kč s DPH, již v prodeji
  • Motorola Moto X4 – 10 999 Kč s DPH, již v prodeji
  • Motorola Moto Z2 Play – 12 499 Kč s DPH, již v prodeji

Která z novinek vás zaujala nejvíce? Co říkáte na jejich ceny pro náš trh?

Zdroj: TZ

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)