TOPlist

Lenovo LINK: flashka, pomocí které ovládnete svůj telefon i na PC

Lenovo-Link-2-1280×720 (1)

Společnost Lenovo na veletrhu CES 2016 představila zajímavé zařízení nazvané Lenovo LINK. Na první pohled se jedná o poměrně běžný, USB 3.0 flash disk s kapacitou 32 GB. Na pohled druhý si už však nejspíš všimnete jedné zvláštnosti – druhého USB konektoru sloužícího pro připojení kabelu. K čemu je dobrý, ptáte se?

Lenovo LINK 32GB

Po zapojení do počítače a následném připojení USB kabelu k vašemu telefonu se na počítači automaticky zobrazí okno, ve kterém můžete vidět aktuální obrazovku vašeho telefonu. Za pomoci klávesnice a myši pak můžete operační systém svého zařízení kompletně ovládat. Na počítači tak můžete snadno spouštět i aplikace pro android, běžící na vašem telefonu či tabletu. Toto spojení je možno využít také ke kopírování/vkládání informací mezi zařízeními či přesouvání souborů pouhým tažením a puštěním a to oběma směry.

Lenovo LINK hands-on at CES 2016

Lenovo LINK hands-on at CES 2016

Lenovo LINK zvládá pracovat také v druhém módu, kdy na obrazovce PC nevidíte obraz ze svého Androidu, ale pomocí kurzoru myši mezi oběma zařízeními přecházíte podobně jako v případě využití více monitorů. Ani v tomto případě nepřijdete o možnost kopírovávání textů či souborů. Pomocí Lenovo LINK můžete propojit zařízení s Androidem 5.0 a novějším s počítači, na kterých běží Windows 7 a novější.

Cena zařízení Lenovo LINK byla stanovena na 40$ čili v přepočtu přibližně na 1000 Kč. To není nijak přehnaná částka, vzhledem k tomu, co všechno zařízení dokáže, a tomu, že se jedná také o 32GB USB 3.0 flash disk.

Co na zařízení Lenovo LINK říkáte? Našli byste pro něj uplatnění?

 

Zdroj: AndroidCentral.com, AndroidAuthority.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)