Lazy Swipe – užitečná nastavení a aplikace ihned po ruce

swipe lazy

Android představuje ráj pro ty, kteří si chtějí prostředí mobilního telefonu přizpůsobit do posledního detailu. Pojďme si dnes představit další ze zajímavých možností, jak ovládat Android rychleji a efektivněji. Pomůže nám k tomu aplikace Lazy Swipe, která v sobě ukrývá šikovné menu s nejčastějším nastavením a aplikacemi, ke kterým získáme velmi rychlý a pohodlný přístup odkudkoliv.

Lazy Swipe – rychlý a snadný přístup k aplikacím a nastavení

Hlavním smyslem aplikace Lazy Swipe je zajistit, aby mohl uživatel přistupovat ke svým oblíbeným aplikacím či nastavení odkudkoliv – z prostředí domácí obrazovky, ale i z jiných aplikací. Dobře vypadající menu lze vytáhnout z rohů displeje (ve výchozím nastavení z dolní části). Po správném tažení prstu z rohu displeje je vysunuta kruhová nabídka, která se dále dělí na tři další záložky – Nedávno otevřené, Oblíbené a Nástroje. Mezi jednotlivými částmi aplikace se lze snadno přesouvat tahem prstu do stran.

Seznam aplikací, které jsou umístěny v sekci Oblíbené, lze samozřejmě upravit. Stačí na libovolné z nich podržet prst a pomocí ikon křížku a plusu přidat či odebrat aplikace. A pokud je i notifikační lišta na palec daleko, lze do části Nástroje stejným způsobem přidat nejčastější volby nastavení (aktivaci Wi-Fi, Bluetooth, svítilnu, ovládání jasu, zvuků apod.) Snadno lze proměnit Lazy Swipe v pomocníka, který v sobě ukrývá nejpoužívanější aplikace a nastavení.

Okno s Lazy Swipe lze ukončit prostým kliknutím prstu mimo aplikaci, případně tlačítkem zpět či opačným gestem spouštění (tah prstu směrem do rohu displeje). Trochu nás mrzí, že nelze Lazy Swipe „schovat“ tlačítkem domů. A kde všude lze Lazy Swipe zobrazit? Ve výchozím nastavení všude, což lze ale snadno změnit. Na výběr máme zobrazení pouze na domácí obrazovce, všude kromě aplikací přes celou obrazovku a ve všech aplikacích. Pokud byste přesto našli aplikace, ve kterých by zobrazování Lazy Swipe způsobovalo problémy (hry apod.), lze je vyloučit v seznamu blokovaných.

V nastavení by nám neměly uniknout ani možnosti, jak ovlivnit, které aplikace mohou přímo v Lazy Swipe upozorňovat na notifikace a které se ukončí při použití tlačítka pro vyčištění paměti. K dispozici je rovněž několik barevných témat, která mohou lépe doplnit celkový vzhled vašeho prostředí telefonu. Posledním velice důležitým nastavením je pozice, odkud lze Lazy Swipe vysunout – lze nastavit libovolnou spodní část vašeho displeje.

Závěr

Lazy Swipe představuje šikovné řešení pro ty, kteří rádi prostředí systému Android ladí a přizpůsobují. Sympatickým způsobem totiž dokáže naservírovat často používané aplikace a nástroje, které jsou navíc dostupné odkudkoliv. Nechybí ani podpora češtiny a spoustu uživatelů potěší také fakt, že za aplikaci Lazy Swipe nemusí zaplatit ani korunu. Alespoň vyzkoušení tedy nic nebrání.

Omni Swipe - Small and Quick
Omni Swipe - Small and Quick
Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)