TOPlist

Nejnovější aplikace z Google Play #229: Launcher s podporou SMS

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#229-Launcher-s-podporou-SMS

Máme tu třinácté pondělí roku 2018 a s ním také 229. pokračování našeho pravidelného cyklu Nejnovější aplikace z Google Play. Dnes vám představíme aplikaci pro nastavení hlasitosti ve stylu Androidu P. Dále máme na seznamu launcher s podporou SMS a efektní animace v oznámeních. Výčet uzavřeme chytrou aplikací pro evidenci a správu zvukových záznamů.

Android P Volume Slider – nastavení hlasitosti bez tlačítek

První aplikace dnešního přehledu udělá radost všem, kdož rádi zkoušejí nové věci. Indický vývojář Yogesh Dama totiž z testovacích sestavení Androidu P doslova okopíroval inovované ovládání hlasitosti zvuku. Díky tomu si nové provedení můžete vyzkoušet i na starším zařízení.

Aplikace Android P Volume Slider přidává do oznámení nový panel s tlačítky pro výběr zvukového kanálu. Po stisku tlačítka se zobrazí plovoucí panel nastavení hlasitosti. Nutno uznat, že je to rychlé a poměrně návykové provedení, navíc nebudete muset používat hardwarová tlačítka na boku přístroje. Bez opuštění běžící aplikace tak můžete snadno zvýšit nebo snížit hlasitost hry nebo programu.

Android P Volume Slider jsme vám již představili v podrobné recenzi, nicméně od té doby vydal autor zásadní aktualizaci, díky které je programem schopen nahradit skutečná tlačítka hlasitosti (to však vyžaduje povolení přístupu). Jako hlavní vlastnosti a funkce jsou jmenovány:

  • Plovoucí panel pro nastavení hlasitosti jako z Androidu P.
  • Volba zvukového kanálu z oznámení.
  • Možnost umístit na domovskou obrazovku widget.
  • Nastavení pozadí a barvy ikon v oznámeních.
  • Široké možnosti konfigurace.

 

Android P Volume Slider App Demo

Android P Volume Slider App Demo

Android P Volume Slider je v Obchodě Play od poloviny března a za tu dobu si ho koupilo více než tisíc uživatelů (aplikace stojí 20 Kč). Převažující spokojenost potvrzuje průměrná známka 4,2. Jen 1,5 MB velký balíček lze instalovat na zařízení s Androidem 4.0.3 a novějším.

Volume Slider Like Android P Volume Control
Volume Slider Like Android P Volume Control

Messenger Home – launcher s podporou SMS

Tato aplikace potěší uživatele, pro které je důležitá komunikace přes krátké textové zprávy (SMS). V první řadě se jedná o launcher, tedy program pro správu domovské obrazovky a seznamu nainstalovaných programů (minulý týden jsme vám z tohoto segmentu představili bleskurychlý Lean Launcher).

Od opravdu široké konkurence se Messenger Home odlišuje jednou zásadní věcí: umožňuje práci se SMS přímo z domovské obrazovky. Jde tedy o launcher s podporou SMS, díky kterému nemusíte spouštět žádnou další aplikaci, abyste mohli číst nebo odpovídat na zprávy.

Messenger Home podporuje více než tři tisíce emotikon a pro každý kontakt můžete nastavit vlastní barvy. Jako hlavní výhody tohoto řešení jsou jmenovány:

  • Rychlost a bezpečnost.
  • Kombinace launcheru a aplikace pro práci se SMS.
  • Přístup ke všem textovým zprávám přímo z domovské obrazovky.
  • Vlastní barevné ikony pro každého odesílatele urychlují vyhledávání.
  • Vylepšená komunikace s převodem řeči na text a hlasovým vyhledáváním.

 

Pokud je tedy komunikace přes SMS vaším „denním chlebem“, může vám launcher s podporou SMS ušetřit nemálo času.

Nutno podotknout, že v aplikaci se zobrazují reklamy, které (zatím?) nelze vypnout ani za poplatek. Launcher Messenger Home je v Obchodě Play od začátku března a za tu dobu si ho nainstalovalo více než sto tisíc uživatelů, přičemž průměrná známka je 4,3. Instalační balíček je velký 16 MB a můžete ho použít na zařízeních s Androidem 5.0 a vyšším.

Messenger Home - SMS Launcher
Messenger Home - SMS Launcher

Notification Animations (No Root) – animace v oznámeních

Pokud hledáte způsob, jak oživit uživatelské prostředí svého telefonu, určitě byste měli věnovat pozornost aplikaci Notification Animations. Jak napovídá název, tento program nabízí několik různých animací, které lze použít v oznamovací oblasti. Sami si můžete vybrat, které aplikace chcete používat s těmito animovanými oznámeními.

Notification Animations je nástroj pro personalizaci, který k oznámením z libovolné aplikace přidává animace. Vybírat můžete ze široké škály různě provedených animací, díky kterým váš telefon nebude nikdy vypadat nudně. Vývojáři neustále pracují na přidávání nových funkcí a zlepšení výkonu své aplikace, dokonce slibují pravidelné týdenní aktualizace.

Program Notification Animations je v Obchodě Play od poloviny března a za tu dobu si ho stáhlo přes 500 uživatelů. Průměrná známka 4,5 svědčí o tom, že aplikace výtečně splňuje jejich představy. 3 MB velký instalační soubor můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 5.0 a vyšším.

Notification Animations (No Root)
Notification Animations (No Root)

Pokud rádi ladíte svůj telefon, určitě vám přijde vhod 10 tipů, jak vymáčknout ze svého přístroje víc.

Otter Voice Meeting Notes – víc než chytrá sekretářka

Otter Voice je aplikace pro zaznamenávání poznámek, která vám umožní zapamatovat si, vyhledávat a sdílet své hlasové konverzace (bohužel zatím pouze pro angličtinu). Autor reaguje tímto programem na skutečnost, že obrovské množství cenných informací se každý den sděluje verbálně na setkáních, prostřednictvím telefonních hovorů, videokonferencí, rozhovorů, na školeních a přednáškách.

Až dosud bylo velmi obtížné tyto informace ukládat a následně prohledávat. S Otterem jsou hlasové konverzace zpracovatelné podobně, jako textové informace. Magazín ZDNet označil tento program za „Pravděpodobně jeden z nejdůležitějších průlomů oznámených na Mobile World Congressu 2018.“

Jak používat Otter:

  1. Zaznamenejte konverzace pomocí aplikací nebo importujte stávající nahrávky na webových stránkách otter.ai.
  2. Během několika minut aplikace zpracuje a připraví přepis záznamu.
  3. Podívejte se a vyslechněte, kdo co řekl, vyhledávejte informace, které potřebujete.
  4. Možnost vyhledat konkrétní části konverzace pomocí klíčových slov.
  5. Vytvořte skupiny a sdílejte poznámky ze schůzek, uložte si rozhovory, prezentace a další důležitý obsah.

 

Jako hlavní vlastnosti a funkce jsou jmenovány:

  • Automatizace prostřednictvím umělé inteligence, do procesu nevstupuje žádný lidský faktor.
  • Poznámky jsou synchronizovány s cloudovým účtem Otter, který je přístupný ze všech vašich zařízení.
  • Poznámky jsou prohledávatelné díky inovativní platformě pro strojové učení. Nemusíte tak poslouchat záznam celé porady, abyste našli konkrétní informaci.
  • Ve svých poznámkách můžete označit mluvčí, abyste věděli, kdo mluví.
  • Sdílejte poznámky a související zvukové záznamy s kolegy a členy týmu.
  • Cloud poskytuje dostatek prostoru pro nahrávání všech vašich rozhovorů.
  • Možnost pozastavení a obnovení nahrávání.
  • Funkce nahrávání na pozadí, abyste mohli i nadále používat své zařízení.
  • Platforma ASR společnosti Otter se učí rozpoznávat váš hlas.
  • V tuto chvíli podporuje pouze angličtinu, další jazyky však budou přidávány.

 

Program Otter Voice Meeting Notes je v Obchodě Play od poloviny února a za tu dobu si ho stáhlo více než deset tisíc uživatelů. Průměrná známka 4,1 svědčí o převažující spokojenosti. 7 MB velký balíček můžete použít na zařízeních s Androidem 4.4 a novějším.

Otter: Transcribe Voice Notes
Otter: Transcribe Voice Notes

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)