TOPlist

Jak důležitá je u smartphonu kvalita fotek? (Víkendová hlasovačka)

dulezita-kvalita-fotek-hlasovacka

Chytré telefony díky nabízeným funkcím nahradily celou plejádu produktů nejen ze segmentu elektroniky. Vedle hlasových hovorů a textové komunikace jsou dnešní mobily často používány v roli fotoaparátu. Otázkou ale je, jak moc je pro zákazníky kvalita fotek důležitá. Pokusíme se to zjistit v rámci této Víkendové hlasovačky a diskuze.

Jak důležitá je u smartphonu kvalita fotek? Jak důležitá je u smartphonu kvalita fotek?

V Hlasovačkách jsme se focení mobilem věnovali opakovaně. Ptali jsme se například na to, kolik fotek pořizujete, jak je zálohujete i jestli fotíte selfies. Asi nejblíže měla tématu tohoto kola otázka, čím fotíte dovolenou, kde jsme nabídli jako možnost mobil, kompaktní fotoaparát a zrcadlovku. Právě poslední možnost volili nejčastěji čtenáři, pro které je kvalita fotek zásadní.

Také čtenost článků, srovnávajících vzájemně fotky ze dvou a více telefonů, naznačuje, že toto téma je pro část našich čtenářů důležité. Tomuto trendu odpovídá také postupné vylepšování fotoaparátů v mobilech. Kromě narůstajícího počtu megapixelů se začalo hrát také na lepší světelnost a další parametry. Fotky z letošních vlajkových lodí patří z hlediska kvality k těm nejlepším. To v minulosti neplatilo a mnohdy jsme v recenzi zařízení střední třídy museli konstatovat, že foťák poslouží maximálně jako „obrázkový záznamník.“ Dnes se prakticky nemusíte obávat, že by fotoaparát v telefonu podával vysloveně špatné výsledky. Zlepšila se také rychlost spouštění, zpracování a zkrátila se doba, po které je možné udělat další fotku.

Podíváme-li se na dnešní chytré telefony s Androidem, pak na špičku oprávněně patří Google Pixel, Google Pixel XL, Samsung Galaxy S7 a Samsung Galaxy S7 Edge. Jejich fotoaparáty mají nejméně kompromisů a fotky z nich vypadají opravdu dobře. Google Pixel dokonce dosáhl v testech DxOMark skóre 89, což je nejvyšší hodnocení vůbec. Jistě i tato skutečnost může být pro některé uživatele rozhodujícím kritériem.

Takto fotí Google Pixel ve srovnání se Samsungem Galaxy S7 (Foto: Jan Dolejš) Takto fotí Google Pixel ve srovnání se Samsungem Galaxy S7 (Foto: Jan Dolejš)

Jak důležitá je pro vás kvalita fotek?

V tomto kole Víkendové hlasovačky a diskuze chceme zjistit, jak důležitý je pro vás fotoaparát chytrého telefonu? Je kvalita fotek tím nejdůležitějším faktorem při zvažování nákupu? Nebo dáváte přednost jiným vlastnostem? Hlasujte v naší anketě a zapojte se do diskuze!
[gravityform id=“102″ title=“false“ description=“true“ ajax=“true“]
Odkaz pro hlasování z aplikace.

V diskuzi se pak můžete více rozepsat o tom, jak moc a proč je pro vás důležité, jaké fotky svým mobilním telefonem zvládnete pořídit. Můžete se také podělit o to, který mobil dle vašeho mínění fotí nejlépe, nebo jak jste spokojeni s fotkami z vašeho současného telefonu.

Hlasovačka z minulého týdne

Před týdnem jsme se v rámci cyklu Víkendová hlasovačka a diskuze ptali, jak velkou interní paměť má váš telefon. Nejčastější odpovědí, pro kterou hlasovalo 38 % z vás, je od 16,1 do 32 GB. Na druhém místě skončily telefony s interní pamětí velkou mezi 8,1 až 16 GB. Třetí příčka náleží zařízením s interním úložištěm s kapacitou mezi 32,1 a 64 GB. Ostatní možnosti nasbírali méně než deset procent, jak můžete vidět v následujícím grafu.

Hlasovačka z minulého týdne Hlasovačka z minulého týdne

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)