Kurio – tablet (nejen) pro děti

kurio-android-kids-tablet-detailed-10

Výrobce Inspiration Works představil nové tablety s Androidem určené zejména dětem. Jmenují se Kurio a na první pohled upoutají výrazným ochranným gumovým krytem (ta zelená hrůza na fotkách, k dispozici je i tmavší odstín, nebo růžová). Kryt je naštěstí odnímatelný, takže tablet mohou využít bez obav i dospělí na veřejnosti, aniž by budili nežádoucí pozornost :).

Kurio v ochranném gumovém obalu

Kurio v ochranném gumovém obalu

K dispozici jsou i další barevné varianty

K dispozici jsou i další barevné varianty

Stylové je i příslušenství, k tabletu můžete mít pěknou tašku na přenášení ve stejné barvě, jako gumový kryt, nebo pěkná designová sluchátka. K dispozici je i držák na hlavové opěrky v autě, aby děti nemusely při cestování zbytečně koukat ven na přírodu ;).

Co ale umí samotný tablet? Pohání jej nejnovější Android OS 4.0 Ice Cream Sandwich doplněný nástavbou od výrobce. Ta mimojiné umožňuje definovat až 8 uživatelských profilů, ve kterých je možno jednotlivě povolit, které aplikace a hry může dítě spouštět, a které weby navštěvovat. Také spouštěč (launcher) je přizpůsobený dětem, nabízí několik variant podle věku dítěte (4-15 let), nejmenší najdou na displeji jen několik velikých ikon, starší mají k dispozici i skupiny.

Po stránce hardware nabídne Kurio 3 varianty:

  • 7″ displej s rozlišením 800×480, pouze přední kamera … cena 150 £ (4500 Kč)
  • 8″ displej s rozlišením 800×600, přední i zadní kamera … cena 180 £ (5400 Kč)
  • 9″ displej s rozlišením 940×600, přední i zadní kamera … cena 200 £ (6000 Kč)
Tablety Kurio bez ochranných krytů

Tablety Kurio bez ochranných krytů

Použitý procesor a velikost RAM nejsou zatím známy, běžné hry ale tablet zvládá s přehledem, stejně jako přehrávání HD videí (společnost potvrzuje podporu 1080p při přehrávání na externím displeji přes HDMI). Velikost interní paměti je 4 GB, k dispozici je slot na SD karty (až 32 GB). Na tabletu nalezneme také plnohodnotný USB port pro připojení periferií, např. herních ovladačů.

Výdrž na akumulátor by měla být kolem 6 hodin, tablet podporuje také oficiální Android Market. Tablety se mají začít prodávat v červenci ve Spojeném království.

Zdroj: Pocket-lint via Gizmodo

Roman Nepšinský
O Autorovi - Roman Nepšinský

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)