Které Samsungy by mohly dostat Android 4.3 nebo alespoň 4.2?

samsung_ico

Samsung se sice oficiálně nevyjádřil k tomu, která z jeho mnoha zařízení dostanou nejnovější verzi operačního systému, nicméně server Gotta Be Mobile se pokusil vytvořit přehled na základě dosavadních zvěstí, oficiálních informací a spekulací. Majitelé Samsungů dychtivě čekají na updaty, neboť pro ně nová verze systému obvykle znamená nejen přísun novinek připravených Googlem, ale často také další porce nových funkcí ze současných modelů. Tak například update na Android 4.1 pro Samsung Galaxy S II přinesl řadu „vychytávek“, které si mohli užívat vlastníci „es trojek“. Podobně majitelé Galaxy S III čekají na balík funkcí ze stávající vlajkové lodi.

Pojďme se tedy podívat, jak to pravděpodobně bude s aktualizacemi pro telefony Samsung.

  • Samsung Galaxy S4 – v tomto případě není pochyb, že „es čtyřka“, která nyní běží na Androidu 4.2.2, dostane update na Android 4.3. Je jen otázkou času, kdy se tak stane. Ostatně verze Google Edition s čistým Androidem již poslední Jelly Bean dostává. Oficiální termín ale zatím nezazněl. Předpokládat se dá také update na následující verzi Androidu (pravděpodobně 5.0 Key Lime Pie).
  • Samsung Galaxy S4 Active – „es čtyřka“ odolná proti prachu a vodě spatřila světlo světa teprve před několika týdny. Stejně, jako na Galaxy S4, rozbalíte tento telefon z krabice s Androidem 4.2. Aktualizace na Android 4.3 se jeví jako prakticky jistá. Vzhledem k téměř identickým parametrům s Galaxy S4 očekáváme její vydání společně nebo velmi záhy po updatu vlajkové lodi.
  • Samsung Galaxy S4 mini – také tento telefon, mířící na střední segment trhu, dostanete s Androidem 4.2. V tomto případě bude termín aktualizace na Android 4.3 záležet hodně na zájmu zákazníků o tento model – takřka jistě to bude později, než v případě dvou výše zmíněných mobilů. Nicméně update na aktuální verzi je poměrně hodně pravděpodobný.
  • Samsung Galaxy S4 Zoom – nový telefon s fotoaparátem, který využívá 16MPx snímač pro pořizování kvalitních fotografií, běží na Androidu 4.2 Jelly Bean. Z hlediska vydání aktualizace je na tom podobně, jako S4 mini – Android 4.3 tedy bude, ale majitelé by měli zmírnit svá očekávání, týkající se termínu uvedení.
  • Samsung Galaxy S III – tento telefon již měl dostat Android 4.2 Jelly Bean – aktualizaci, která měla obsahovat alespoň některé prvky ze Samsungu Galaxy S4. Svou porci novinek nakonec skoro jistě obdrží, ale s velkou pravděpodobností až s Androidem 4.3. Původní zvěsti přitom slibovaly Android 4.2 pro Galaxy S3 na červenec nebo srpen. Pouhý měsíc poté přišla zpráva, že aktualizace měla být zrušena, protože tento model dostane rovnou Android 4.3. Pravděpodobně by se tak mohlo stát na podzim, možná v listopadu.
  • Samsung Galaxy S II – zatím poslední verzí Androidu pro Galaxy S II je 4.1. Původně se s aktualizací na Android 4.2 počítalo jako s takřka hotovou věcí, nicméně později přišly zprávy, že S II update nedostane z důvodu problémů s grafickou nadstavbou TouchWiz. Nedávné uvolnění Androidu 4.2.2 pro Galaxy S II Plus ale dává naději, že by se přeci jen nakonec majitelé dva roky staré vlajkové lodi mohli dočkat. S Androidem 4.3 bychom ale skoro jistě nepočítali.
  • Samsung Galaxy Note – stejně, jako v případě Galaxy S II, měl první Note dostat Android 4.2. Zatím jsme ale nezachytili žádný únik testovacích sestavení, ani jiné náznaky, že by se v tomto směru něco dělo. Na druhou stranu zatím ani neoficiálně nepadlo, že by se Galaxy Note neměl Androidu 4.2 dočkat. Verzi 4.3 ale takřka jistě nedostane.
  • Samsung Galaxy Note II – u tohoto modelu můžeme čekat podobný vývoj, jako v případě Galaxy S III. I v tomto případě se čekalo na vydání Androidu 4.2, které bylo ale nakonec zrušeno a Galaxy Note II dostane rovnou Android 4.3 s některými funkcemi z Galaxy S4. I zde ale platí, že k aktualizaci asi nedojde v nejbližší době – s uvolněním updatu bychom počítali na podzim, pravděpodobně v listopadu.

Zdroj: Gotta Be Mobile.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (41)