TOPlist

Koupě telefonů Huawei P10 a P10 Plus je loterie. Z jakého důvodu?

Huawei P10

Spekulace z posledních dnů, které se týkají paměti RAM u telefonů Huawei P10 a P10 Plus, se nakonec potvrdily. Společnost v oficiálním prohlášení přiznala, že používá různé typy RAM pamětí u svých vlajkových modelů.

Některé modely P10 můžou mít až dvakrát pomalejší paměť RAM

Před několika dny se na zahraničních fórech začaly objevovat zprávy s výsledky benchmarků rychlostí RAM. Trochu překvapivě se ale v nich lišily naměřené hodnoty, a to i o 50%. Je to způsobeno tím, že Huawei do telefonu dává různé kombinace RAM pamětí, jako třeba LPDDR3, LPDDR4 s úložišti typu UFS 2.0, UFS 2.1, nebo eMMc 5.1.

„Huawei používá standardní praxi, která se využívá v tomto průmyslu. Součástky nám dodává několik prověřených dodavatelů s tím, že se snažíme zajistit rovnováhu mezi kvalitou a možností dodání,“ stojí v oficiálním prohlášení společnosti Huawei, kterou má server Android Authority k dispozici.

Huawei P10 krabicka

Huawei se dušuje, že v oficiálních specifikacích se o typu pamětí nikde nepíše, a že se k použití jednotných typů paměti nikdy nezavázala. Na druhou stranu rozdíl mezi použitými součástky je znatelný, kdy se rychlost může lišit až o 50%.

Podle Huaweie se nijak neurčuje kombinace. Telefony je dostávají podle toho, jak zrovna dorazila do továrny od dodavatelů. Takže to v podstatě znamená, že je to jen o smůle, jestli budete mít telefon, který má až o 50% pomalejší RAM. Měli jsme možnost otestovat jeden telefon Huawei P10, který byl koupen před několika dny v České republice. Ke „štěstí“ majitele měl v sobě nejlepší možnou kombinaci LPDDR4 a UFS 2.1. Pokud se nějak situace změní, budeme vás informovat.

Co říkáte na tohle jednání společnosti Huawei?

Zdroj: androidauthority.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (23)