Galaxy S8 ještě nebyl představen, Číňané už mají jeho klon

galaxy-s8-jeste-nebyl-predstaven–cinane-uz-maji-jeho-klon-ikona

Není příliš obvyklé, aby se klony očekávaných vlajkových lodí objevovaly v předstihu před oficiálním představením originálu. V případě Samsungu Galaxy S8 už unikla celá řada videí, více či méně povedených fotografií a údajných tiskových renderů. Ty už stačily „no name“ čínským výrobcům k vytvoření představy o tom, jak bude letošní jihokorejská vlajková loď vypadat. A na základě těchto představ vytvořili první, ale jistě ne poslední klon.

Rozpoznat klon od originálu není obtížné, ačkoli se výrobce velmi usilovně snaží napodobit původní zařízení. Například poměr stran obrazovky je docela podobný tomu, co jsme mohli vidět na uniklých snímcích Galaxy S8. Senzory a fotoaparát na přední straně jsou však proti originálu příliš nápadné a nesymetrické. Taktéž fotoaparát na zadní straně čínského zařízení je příliš velký. Dalšími markanty plagiátu je čtečka otisků prstů, situovaná na zádech či chybějící hardwarové tlačítko pro vyvolání hlasového asistenta, kterého hodlá Samsung představit společně s Galaxy S8.

Klon Galaxy S8 není první, ani poslední

Zatím není známo, za kolik se bude klon Galaxy S8 v Číně prodávat. Je však více než pravděpodobné, že jeho cena bude radikálně nižší než v případě pořízení originálu. Zajímavé bude také to, s jakou hardwarovou výbavou tato kopie vlastně přijde – parametrům vlajkové lodě roku 2017 se však téměř jistě nepřiblíží.

Kopírování či napodobování designu telefonů není v tomto segmentu ničím novým. Je to dobře známá praxe – model, který je žádaný, ale současně je příliš drahý, vyrobí neznačkový výrobce za podstatně nižší cenu. Zařízení pak vypadají stejně jako vzorový model, ale prodávají se za mnohem méně. V některých případech je zjevné, že se jedná o klon, někteří výrobci však jdou do krajnosti, včetně toho, že ve snaze přilákat více důvěřivé zákazníky napodobí logo a prezentaci cílového produktu.

Připomeňme, že podle oznámení z Mobile World Cogressu bychom se oficiálního představení Samsungu Galaxy S8 měli dočkat již za tři týdny, tedy přesně 29. března 2017.

Koupili byste si takový klon nějakého značkového telefonu?

Zdroje: sammobile.com, digitallife.gr, phonearena.com, androidheadlines.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)