Kingo Android ROOT: Získejte zvýšená oprávnění jedním kliknutím

184bbdfc93c9

Zvýšená oprávnění (root) vám dovolí stát se pánem vlastního přístroje, často však odradí složitý způsob rootování či strach z poškození přístroje. Dnes si ukážeme aplikaci, která „rootne“ váš telefon jedním kliknutím a zároveň obsahuje rozsáhlou databázi telefonů, se kterými se procesu nemusíte vůbec bát. Kingo Android ROOT je navíc úplně zdarma a root je proveden jedním kliknutím.

Co je k rootu potřeba?

  • kompatibilní telefon (celý seznam naleznete zde)
  • počítač se systémem Windows a korektními ovladači pro váš telefon (většinou se dnes instalují automaticky po připojení přístroje)
  • USB kabel ke spojení telefonu a počítače
  • telefon se spuštěným USB laděním

K prvnímu bodu jen krátce – seznam přístrojů obsahuje telefony a tablety, na kterých byl Kingo Android ROOT úspěšně vytvořen, a dá se tedy předpokládat, že budete i vy úspěšní. Je pravděpodobné, že Kingo Android ROOT funguje i na spoustě dalších telefonů, které na seznamu nejsou, ale výsledek vám již nikdo nezaručí a rozhodně to nedoporučujeme zkoušet.

Kingo Android ROOT je prozatím k dispozici pro operační systém Windows a ostatní systémy mají bohužel smůlu. Pro správný běh programu Kingo Android ROOT je zapotřebí, aby obsahoval váš počítač potřebné ovladače pro spojení s telefonem. Dnešní moderní telefony již žádný větší zásah nepotřebují a po spojení s počítačem se v drtivé většině nainstalují automaticky. Pokud by nastal s ovladači nějaký problém, zavítejte na web výrobce vašeho telefonu a zkontrolujte, zda nejsou ovladače ke stažení.

Bez spuštěného USB ladění by Kingo Android ROOT nemohl root provést, tento krok je tedy nezbytný. Univerzální návod, jak USB ladění spustit, ovšem nemáme – liší se totiž přístroj od přístroje. Tato položka se většinou nachází v nastavení v sekci Možnosti pro vývojáře (či Pro vývojáře apod.), která se například u čistého Androidu zjeví po opakovaném klikání na Číslo sestavení v sekci Informace o telefonu. Pokud si nejste jisti, kde USB ladění u vašeho přístroje zapnout, neváhejte se obrátit na vyhledávač Google (jistě už se na váš telefon někdo ptal a odpověď snadno naleznete).

Kingo Android ROOT - USB ladění

Kingo Android ROOT – instalace

Aplikaci do vašeho počítače lze zdarma stáhnout a nainstalovat přímo z oficiálních stránek. Při spuštění jsme byli v systému Windows 7 vybídnuti k udělení zvýšeného oprávnění, což nejspíše aplikace ke svému běhu potřebuje. Po spuštění vás ihned vítá úvodní obrazovka aplikace, která nás nabádá k připojení telefonu a spuštění funkce USB ladění.

Kingo Android ROOT - instalace

Rootnutí jedním kliknutím!

Pokud se vám podaří Kingo Android ROOT nainstalovat, připojit k počítači správně telefon s aktivovanou funkcí USB ladění, měla by obrazovka vypadat nějak takto.

Kingo Android ROOT - 1

Po přečtení upozornění, že rootováním ztratíte záruku na telefon, již stačí pouze kliknout na tlačítko ROOT, které provede vše potřebné.

Kingo Android ROOT - 2

 

A to je vše, dámy a pánové. Pokud se proces zdařil, Kingo Android ROOT nás potěší hláškou o úspěšném provedení procesu rootování. V těchto chvílích by již měl být váš telefon rootnut a jak jsme slíbili, bylo k tomu zapotřebí jen jedno kliknutí na tlačítko ROOT (plus samozřejmě dalších pár kliknutí pro instalace a spuštění aplikace). Telefon po použití aplikace restartujte (pokud se nerestartuje sám).

Kingo Android ROOT - 4

Pokud se rootování z nějakého důvodu nezdaří, jsme na to opět upozorněni. V tomto případě můžete vyzkoušet proces ještě jednou, protože se občas může stát, že rootování na první pokus nevyjde. V případě dalších neúspěchů zkontrolujte znovu zapnuté USB ladění, korektní ovladače k vašemu telefonu a seznam kompatibilních přístrojů.

Kingo Android ROOT - 3

Hrozí nebezpečí a ztráta záruky?

Na obě otázky musíme odpovědět kladně. Autoři aplikace ovšem slibují, že pokud je váš přístroj v seznamu podporovaných přístrojů, rozhodně by se z něj „cihla“ stát neměla. Pokud se root nezdaří, stačí jen restartovat telefon a vše by se mělo vrátit do normálu. Určité riziko při těchto operací ale vždy existuje, každý s tím musí počítat. Root se rovněž považuje za softwarový zásah do telefonu, kvůli kterému nemusí být uznána záruka.

SvětAndroida ani autor aplikace nenese odpovědnost za případné problémy, které můžete rootnutím způsobit.

android-root

Závěr

Získat root pro svůj telefon je velmi žádanou operací, díky které získáte úplnou kontrolu nad svým systémem. Ne vždy je ovšem snadné telefon „rootnout“, neboť to zpravidla vyžaduje složité postupy, které člověka často odradí. V dnešním článku jsme si představili aplikaci Kingo Android ROOT, která vše provede jedním kliknutím z prostředí počítače. Pokud je váš telefon na seznamu kompatibilních telefonů, který je mimochodem rozsáhlý, máte vyhráno. V přístroji stačí pouze aktivovat USB ladění a připojit k počítači. V našem případě si Kingo Android ROOT hravě poradil s rootnutím tabletu Asus TF300T, u kterého standardní postup z fóra XDA selhal. Aplikaci proto můžeme doporučit.

 

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (114)