„Kecálci“ Allo a Duo mají nové ikony. Ladí s ostatními aplikacemi Googlu

Google Allo a Duo

Komunikační aplikace Allo a Duo představil Google v květnu tohoto roku v rámci výroční vývojářské konference Google I/O (informovali jsme v aktualitě). Zatímco aplikace Allo bude primárně určena na textovou komunikaci, Duo bude umět videohovory.

Ani jeden z uvedených programů, které budou součástí základní „palubní výbavy“ nových telefonů Nexus s Androidem 7.0 Nougat, ještě oficiálně nevyšel. Přesto už obě aplikace mají už v pořadí třetí ikony. V okamžiku první prezentace, tedy v květnu, vypadaly ikony komunikačních programů takto:

Původní ikony Allo a Duo z května Původní ikony Allo a Duo z května

Další změna ikon přišla v polovině června. Nejednalo se sice o nijak zásadní krok vpřed, přesto je změna patrná na první pohled.

Takto vypadají ikony od června tohoto roku Takto vypadají ikony od června tohoto roku

Allo a Duo: do třetice všeho dobrého?

Zatím poslední novinkou je aktuální únik, který tak téměř přesně dva měsíce po předchozím redesignu znamená další změnu. Zdá se, že Google vše hodlá vrátit do starých kolejí, neboť patrně žádná jeho aplikace nenese ve své ikoně text s názvem. Bez ohledu na několik výjimek z tohoto pravidla, platí pro produkty Google, že ikona aplikace by měla být ilustrativní, ne textová. V tomto směru tedy byly aktuální Allo a Duo ikony, které můžete vidět v Obchodě Play, poněkud problematické.

Pokud by se však ze stávajících ikon jen odstranil textový popisek, působily by příliš obecným, možná až nic neříkajícím dojmem. Proto přicházejí jejich nové verze, které jsou mnohem více v souladu s moderním designérským jazykem Googlu.

Údajně zatím poslední verze ikon Údajně zatím poslední verze ikon

Pochopitelně se může stát, že vyhledávací gigant ještě před vypuštěním aplikací do světa jednu nebo obě ikony ještě změní. Ačkoli lze tedy v tomto případě zdroj považovat za věrohodný, ještě to nutně neznamená, že Allo a Duo půjdou do světa právě s těmito dvěma obrázky.

Při úvodním představení zaznělo, že obě aplikace přijdou během léta. Tomu odpovídají i dosavadní spekulace, týkající se nových telefonů řady Nexus, které by měly být oficiálně prezentovány do konce srpna.

Google Allo
Google Allo

Google Meet
Google Meet

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)