Kazam uvádí na evropský trh nejtenčí telefon na světě

tornado 348 titul

Kazam je poměrně mladá společnost, založená jako startup dvěma bývalými, vysoce postavenými členy HTC UK. Společnost na sebe poprvé pořádně upozornila při uvedení svých prvních modelů, kdy přišla s nabídkou bezplatné výměny prasklého displeje u všech svých telefonů. Nyní Kazam přichází na evropský trh s nejtenčím smartphonem světa o tloušťce pouhých 5,15 mm.

kazam-tornado-348-2

Ve skutečnosti se ovšem nejedná o jediný nejtenčí smartphone světa, dokonce (nebo spíš protože) se nejedná ani o přímý výtvor Kazamu, ale o rebrandovaný Gionee Elife S5.1, nově nesoucí logo Kazam a označení Tornado 348. Gionee se však soustředí na rozvojové trhy a nejspíš proto nic nebránilo dohodě s Britským Kazamem.

kazam-tornado-348

Kazam Tornado 348 se však od svého staršího bratra Gionee v některých parametrech liší. Tak předně namísto Snapdragonu 400 telefonu dodává potřebný výkon procesor od MediaTeku, konkrétně se jedná o osmijádrový  MT6592, tomu bude sekundovat 1GB RAM. Interní paměť má kapacitu 16 GB bez možnosti rozšíření. Se změnou procesoru souvisí i fakt, že Tornado 348 nepodporuje LTE sítě. Otazník visí nad displejem, resp. jeho technologií, S5.1 totiž používá Super AMOLED displeje, Kazam však tento údaj nikde neuvádí. Jisté však je, že se jedná o 4,8″ 720p displej. Nepatrně se snížila kapacita baterie z 2100mAh na 2050mAh. I tak je to vzhledem k tloušťce telefonu slušná hodnota. Fotoaparát na zadní straně má rozlišení 8MPx, přední kamerka má nadprůměrných 5MPx.

Kazam Tornado 348 by se měl začít prodávat nejdříve ve Velké Británii a to v listopadu za 250 liber. Nabídka na bezplatnou výměnu prasklého displeje do 12 měsíců od zakoupení přístroje by měla platit i v tomto případě.

Jak se vám Kazam Tornado 348 líbí?

Zdroj: AndroidCentral.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)