TOPlist

Kalkulačka Google 7.0 přináší oddělování čísel a jiné novinky

kalkulacka_google_70_ico

Vyhledávací gigant vydává aktualizaci své výchozí aplikace Kalkulačka Google 7.0. Jak je u tohoto programu tradicí, update nepřináší žádné vysloveně zásadní novinky, ale spíše drobné změny. Patrně nejzajímavější je skutečnost, že Kalkulačka až dosud neměla seskupování číslic, což nejnovější verze změnila.

Po aktualizaci má aplikace stejné číslo verze, jako předtím, tedy 7.0. Změnilo se však číslo sestavení, které se posunulo z 2933449 na 3129557. Při zadávání dlouhých čísel tedy budou jednotlivé skupiny číslic odděleny mezerou (případně čárkou nebo jiným oddělovačem dle lokálních zvyklostí).

Další změnou je skrývání tlačítka kontextové nabídky a indikátoru režimu v horní části okna aplikace. Nyní se tyto ovládací prvky ukazují jen pří spuštění aplikace nebo po klepnutí do horní části. Nabídka ostatně neobsahuje vedle možností odeslání zpětné vazby a nápovědy žádné důležité položky, proto nemusí být neustále na očích. Stejně tak v případě režimu patrně autoři předpokládají, že uživatel ví, v jakém módu pracuje. Při našem testování na Xperii Z3 s vývojářským náhledem Androidu N se však obě zmíněné položky i nadále zobrazovaly.

Jak získat poslední verzi aplikace Kalkulačka Google 7.0?

Aktualizace je prováděna tradičně formou OTA přes Obchod Play. Protože je uvolňována postupně, musí si na ní uživatelé počkat několik hodin až dní.

Pokud se vám čekat nechce, můžete si stáhnout a nainstalovat instalační balíček velký 1,02 MB z alternativního zdroje APKMirror. V takovém případě je ovšem nutné mít v systémovém nastavení povolenou instalaci aplikací z neznámých zdrojů. Instalační soubor je podepsán Googlem a inovuje stávající aplikaci. Kryptografický podpis zaručuje, že je bezpečný pro instalaci a nebylo s ním žádným způsobem manipulováno.

Calculator
Calculator

Používáte výchozí Kalkulačku Google, nebo jste si pro matematické výpočty našli jinou aplikaci? Podělte se o své názory a zkušenosti v diskuzi pod článkem!

Pokud svou ideální kalkulačku teprve hledáte, možná naleznete inspiraci ve starších článcích SvětAndroida doporučuje: 4 kalkulačkyČtenáři doporučují: 9 kalkulaček.

Zdroj: androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)