Kalendář Google: uniklé obrázky ukazují nový design a funkce

calendar_ico

Na serveru Geek.com se objevily údajné snímky obrazovky testovacího sestavení připravované verze aplikace Kalendář Google. Už na první pohled je jasné, že uživatele čekají poměrně markantní změny, a to nejen ve vzhledu.

Kalendář Google: uniklé obrázky ukazují nový design a funkce Kalendář Google: uniklé obrázky ukazují nový design a funkce

Z hlediska vizuálních změn stojí za zmínku jiný vzhled dat v kalendáři, nové barevné schéma a ikony. Evidentní je zploštění grafického prostředí, použití jednolitých barevných ploch, čistší a jemnější rozhraní s velmi jednoduchým prvky. Další novinkou má být postranní panel, do kterého Google postupně situuje hlavní nabídku ve všech svých aplikacích. Celkově se nový vzhled hodně podobá nedávno uniklým snímkům chystané nové verze aplikace Gmail.

Z hlediska funkčnosti mají být zásadními novinkami „denní program“ a integrace sociálních funkcí. „Denní program“ vám pošle e-mailem přehled naplánovaných aktivit pro daný den (to ostatně umí i současná webová verze), včetně upozornění na narozeniny kontaktů a lidí na sociální síti Google+. Narozeniny jsou také „vypíchnuty“ v samostatné sekci, kde můžete na jednom místě v přehledné podobě zjistit, kdo bude v nejbližší době slavit.

Zdá se, že tyto změny jsou dalším potvrzením zvěstí o tom, že Google plánuje provést poměrně zásadní redesign svých standardních aplikací (může se jednat o změny související s nedávno poodhaleným projektem Hera, o kterém jsme psali v aktualitě Projekt Hera spojí Android, Chrome a vyhledávání).

V tuto chvíli nejsou známy žádné informace o tom, kdy bychom se aplikací s novým vzhledem mohli dočkat. Jednou z šancí je vývojářská konference Google I/O 2014, která proběhne 25. a 26. června v San Franciscu.

Zdroje: Keinex, Geek, Phone Arena.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)