TOPlist

Jak vyzrát na dopravní zácpy? Aktualizace Map Google přináší integraci Waze do dalších 46 zemí

wazgn_ico

V červnu tohoto roku Google oficiálně koupil izraelskou komunitní navigaci Waze (viz recenze Navigace Waze: Řidiči sobě), která mimo jiné obsahuje také informace o průjezdnosti komunikací a nehodách. Od začátku bylo zřejmé, že z obchodu budou těžit obě strany, nicméně zatím je na tom lépe Google, jehož Mapy začaly přebírat informace o dopravní situaci od uživatelů Waze.

21. srpna psal David Mysliveček v aktualitě: „V Google Maps se nyní budou zobrazovat dopravní nehody, stavby na silnicích, uzavírky a mnoho dalšího, co nahlásí uživatelé Waze.“ Cílem je, aby se uživatelé dostali do plánovaného cíle co nejrychleji a nejbezpečněji.

Vyzrajte na dopravní zácpy s Mapami Google! Vyzrajte na dopravní zácpy s Mapami Google!

Zpočátku ale byly uvedené funkce dostupné pouze ve třinácti zemích: USA, Velké Británii, Argentině, Brazílii, Chile, Kolumbii, Ekvádoru, Francii, Německu, Mexiku, Panamě, Peru a Švýcarsku. Naštěstí územní omezení začalo v noci na dnešek postupně odpadat – s poslední aktualizací přinesou Mapy Google dopravní zprávy z Waze do dalších 46 zemí a teritorií. Česká republika a Slovensko sice nejsou nikde explicitně jmenovány, nicméně předpokládáme, že se to bude týkat i jich.

Uživatelé Map Google tak budou mít přístup k informacím o nehodách, probíhajících stavbách, silničních uzavírkách, objížďkách a dalších možných komplikacích, které nahlásili řidiči využívající Waze.

Aktualizace je uvolňována postupně, proto se jí nemusíte dočkat hned. Na redakčním českém Samsungu Galaxy S III máme Mapy Google ve verzi 7.4.0, a ta po zapnutí vrstvy s dopravními informacemi podle všeho ještě nehody na našem území neukazuje.

Zobrazení vrstvy s dopravními informacemi Zobrazení vrstvy s dopravními informacemi

Google Maps
Google Maps

Zdroje: Droid Life, Android SPIN, Android Community a Lowyat.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)