Jak neztratit po aktualizaci root? Zkuste Voodoo OTA RootKeeper!

rootkeeper

Při každé OTA aktualizaci se až dosud uživatelé rootnutých telefonů museli obávat, zda po updatu nepřijdou o možnost spouštět aplikace s nejvyšším oprávněním root. Téměř všechny systémové aktualizace přitom rootnutí „zneškodňují.“ Server DroidLife včera upozornil na zajímavou aplikaci Voodoo OTA RootKeeper, která má tyto starosti vyřešit.

Zjednodušeně řečeno – program vytvoří „chráněnou zálohu“ rootu telefonu, kterou můžete po aktualizaci obnovit. Pokud vás tedy systém vyzve k aktualizaci, je nutné nejprve spustit RootKeeper, vytvořit zálohu, teprve pak nainstalovat aktualizace a následně obnovit root.

Kromě toho umí RootKeeper provádět „dočasně odstranění rootu“, po kterém se systém jeví jako nerootnutý. To časem využijete například v programu Google Videos, který na rootnutých zařízeních odmítá přehrávat videa.

Voodoo OTA RootKeeper podporuje téměř všechny tablety s Honeycombem a telefony Nexus. V komentářích na Android Marketu pak uživatelé reportují kladné zkušeností také na dalších zařízeních, jako jsou Motorola Droid 3 a Atrix. V podstatě by uvedený postup měl fungovat na jakémkoli zařízení, u kterého OTA aktualizace neformátuje systémový oddíl.

Voodoo OTA RootKeeper je ke stažení zdarma, tak proč ho nezkusit?

qjugY99s aPg
OTA RootKeeper
supercurio – Project Voodoo
Verze 1.2 (10. 1. 2012)
Velikost 100 kB
1.5+


Zdarma
generuje SvetAndroida.cz

Zdroj: DroidLife.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)