Intel Remote Keyboard: snadné ovládání počítače z telefonu či tabletu

intel_remote_keyboard

S nově vydanou aplikací Intel Remote Keyboard pro Android můžete připojit svůj telefon nebo tablet k zařízením řad Intel® NUC a Compute Stick a používat ho jako klávesnici a myš prostřednictvím dotykové obrazovky.

S aplikací Intel Remote Keyboard můžete ovládat počítač S aplikací Intel Remote Keyboard můžete ovládat počítač

Kromě instalace programu Intel Remote Keyboard na telefon či tablet je také nutné nainstalovat hostitelskou aplikaci do ovládaného stroje, přičemž podporovány jsou operační systémy Windows 7 a Windows 8 ve 32- i 64bitové verzi. Další podmínkou pak je, že ovládané i ovládající zařízení musí být ve stejné (bezdrátové) síti.

Propojení obou zařízení je realizováno skrze QR kód, nicméně pokud jsou smartphone i počítač připojeny ke stejné síti Wi-Fi, není párování nezbytné, neboť Remote Keyboard umí automaticky detekovat příslušný stroj. Následně lze počítač ovládat přes klávesnici i pomocí trackpadu, který alternuje myš. Tapnutí jedním prstem odpovídá klepnutí levým tlačítkem myši, tapnutí dvěma prsty zastupuje pravé tlačítko myši; k dispozici je také funkce posouvání obsahu obrazovky posunem prstu po pravé straně displeje.

Jak stáhnout a nainstalovat Intel Remote Keyboard?

Program Intel Remote Keyboard zatím zaznamenal jen něco přes 500 stažení, ovšem známka 4,2 naznačuje, že se u uživatelů setkal s poměrně dobrou odezvou. 4,1 MB velký instalační balíček můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem verze 4.0 a novější.

Intel® Remote Keyboard
Intel® Remote Keyboard

Podobné aplikace pro Android již nějakou dobu existují a nejsou vázány na konkrétní hardware – na našem webu jsme například recenzovali jednoduchý prográmek Remote Mouse, nebo výrazně pokročilejší Unified Remote. Pokud tedy chcete ovládat PC z telefonu či tabletu, máte na výběr z řady možností.

Používáte své zařízení s Androidem ke vzdálenému ovládání počítače? Podělte se o své zkušenosti a doporučte programy pro tyto účely v diskuzi pod článkem!

Zdroje: Android Central, Slash Gear, Intel.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)