Instalace Android Device Manager začíná! Už ho máte?

android_device_manager_ico

Android Device Manager už funguje! Najděte si svůj telefon či tablet na www.google.com/android/devicemanager

V pátek večer informoval David Mysliveček ve článku Android Device Manager – strejda Google tě najde! o připravované oficiální aplikaci z dílny Google, jejímž cílem má být pomoc při hledání zapomenutého, ztraceného či zcizeného telefonu. Kromě toho by Android Device Manager měl umět vzdáleně smazat obsah zařízení, aby se citlivá data nedostala do nepovolaných rukou.

Android Device Manager: takto by mělo vypadat webové rozhraní Android Device Manager: takto by mělo vypadat webové rozhraní

Server Android Central přišel v sobotu s převzatou zprávou, podle které se již v několika případech v nastavení správy telefonu objevila nová položka Android Device Manager. Vypadá to, že Google spustil první fázi a vzdáleně instaluje ovládací aplikaci, nicméně webové rozhraní této služby zatím nefunguje. Podle oficiálních údajů by služba „Find My Phone“ měla být k dispozici pro všechna zařízení se systémem Android 2.2 nebo vyšším v průběhu srpna.

Redaktory Android Central původně poněkud překvapilo, že nenašli příslušný soubor APK, ani nedošlo k instalaci nové verze Obchodu Play či souvisejících služeb. Za dobrou zprávu ale označili skutečnost, že Android Device Manager byl ve správci zařízení nalezen nejen na amerických telefonech, takže se s velkou pravděpodobností jedná o přípravu spuštění po celém světě. Podle zveřejněného snímku obrazovky má aplikace tato práva:

  • Vymazání všech dat.
  • Změnit heslo pro odemknutí obrazovky.
  • Uzamknout obrazovku.
Podle zveřejněného snímku obrazovky má aplikace tato práva Podle zveřejněného snímku obrazovky má aplikace tato práva

Později čtenář, vystupující pod zkratkou TJ, našel a zaslal odpovídající soubor com.google.android.gms-1.apk který si můžete stáhnout. V tuto chvíli ale nemáme informace o tom, zda se jedná o aplikaci pro konkrétní verzi systému, nebo pro všechny Androidy. Případnou instalaci tak doporučujeme zkoušet pouze na zařízeních pro testovací účely.

Android Device Manager najde váš telefon Android Device Manager najde váš telefon

Už máte Android Device Manager?

Pokud budete chtít zkontrolovat a zjistit, jestli jste jedním z vyvolených, postupujte podle tohoto návodu:

  1. Otevřete systémová nastavení.
  2. Přejděte do sekce Zabezpečení.
  3. V oddílu Správa zařízení otevřete Správci zařízení.
  4. Pokud v seznamu spatříte Android Device Manager, „máte ho tam“ :)

Na redakčním Samsungu Galaxy S II s CyanogenModem 9.1 jsme tuto položku nenašli, stejně jako na Nexusu 7 s oficiálním Androidem 4.3, nebo Samsungu Galaxy S4 s posledními aktualizacemi. Pokud tedy Android Device Manager ve svém systému najdete, dejte nám v diskuzi pod článkem vědět, na jakém zařízení se vám to povedlo!

Android Device Manager už funguje! Najděte si svůj telefon či tablet na www.google.com/android/devicemanager

Zdroj: Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (133)