Inbox – inteligentní e-mailová schránka nyní dostupná pro všechny

inbox titul

V říjnu loňského roku Google představil novou službu nazvanou Inbox. Za vývojem této služby nestál nikdo jiný, než tým vývojářů Gmailu, ten na Inboxu pracoval již od roku 2012. Inbox v podstatě představuje evoluci právě Gmailu, kombinuje v sobě totiž klasického e-mailového klienta spolu s osobním asistentem Google Now, zároveň se však zaměřuje na co nejrychlejší a nejpohodlnější obsluhu. Původně byla tato služba dostupná pouze přes pozvánku, bez které ji nebylo možné využívat přes webové rozhraní, ani prostřednictvím aplikace pro mobilní telefony. To se však mění a Inbox je nově dostupný pro všechny uživatele s e-mailovou schránkou od Googlu.

inbox by gmail

Samotní zástupci Googlu o Inboxu mluví následovně:

Inbox vytvářeli stejní lidé, jako Gmail, ale není to Gmail – je to úplně jiný typ e-mailové schránky navržený tak, abyste se mohli zaměřit na to, co je skutečně důležité.

Meet Inbox by Gmail

Meet Inbox by Gmail

Krom toho, že Inbox funguje jako klasická e-mailová aplikace, která je velmi snadná na obsluhu, nabízí také například integraci poznámek ze služby Google Keep nebo možnost vytvoření poznámky přímo v Inboxu. Jako poznámka pak může sloužit i samotný e-mail, jenž lze snadno „odložit“, a to nejen na určitý čas, ale také místo. Důležitý pracovní e-mail se vám pak sám připomene například po vašem příchodu na pracoviště. Inbox dokáže zprávy inteligentně seskupovat dle kategorií. Pokud se tedy například momentálně nechcete probírat novými reklamními e-maily, lze je všechny jedním tahem prstu odklidit mezi „vyřízené“. Další funkcí, která zrychluje práci s e-maily, je zobrazení příloh již v náhledu zprávy a možnost tyto přílohy otevřít bez nutnosti rozkliknout e-mail, v němž jsou obsaženy. Zrovna tak se v náhledu zprávy zobrazují důležité informace například také o nákupech či cestání. Chybět nesmí ani nastavení podpisu přímo v mobilní aplikaci či možnost vypnout/zapnout oznámení pro konkrétní skupinu příchozích zpráv. Inbox nabízí také vylepšené vyhledávání, ne nepodobné zmíněnému Google Now, díky tomu by mělo být snazší zjistit potřebné informace z vašich e-mailů.

Pro využívání služby Inbox stačí mít účet u Googlu a přejít na webové rozhraní služby na adrese https://inbox.google.com či si do svého chytrého telefonu stáhnout z Google Play aplikaci Inbox by Gmail. Aplikace je určena pro telefony s Androidem 4.1 a novějším.

Inbox by Gmail
Inbox by Gmail

Co na službu Inbox říkáte? Nahrádí (případně nahradila) ve vašem případě Gmail?

 

Zdroj: gmailblog.blogspot,cz

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (22)