Splněný sen? Apple vydá iMessage pro Android

imessage

Před pěti lety Apple spustil projekt iMessage, který mezi sebou funkčně propojil všechna iOS zařízení. Rok po jeho vydání přišlo iMessage i na operační systém OS X a všichni Apple uživatelé si tak mohli užívat zprávy úplně zadarmo – což před několika lety nebyla taková samozřejmost jako dnes. Uvažovali jste někdy o možnosti stejného propojení i napříč konkurenčními platformami? 13. června se zřejmě dočkáte.

iMessage pro Android už v pondělí?

Komunikační platforma iMessage se v nemalém podílu rovněž zasadila o úspěch iPhonů. Hluboká integrace budovala silnou základnu a pro spoustu uživatelů byly právě iMessages důležitou součástí komunikace. Od doby jejího vzniku jsme snili o jednom – propojení s Androidem. Není ale tak trochu pozdě?

Ačkoli typický Apple komunikační kanál nemusí být představen přímo na pondělním WWDC, na Androidu se ho s jistotou dočkáme. Je však nutno podotknout, že před třemi či čtyřmi lety bychom byli nadšení podstatně více.

imessage_ultimate_guide_updated_ios_8_hero1Kdo pozdě chodí…

Pokud by Apple přišel s kůží na trh pro Android dříve a postaral se tak o propojení s iOS i OS X, mohl mít na poli komunikace dominantní postavení. Mezitím však Android uživatelé pohodlně přesedlali na WhatsApp, Facebook Messenger, Viber, Hangouts a další. Ačkoli by služba mohla usnadnit přechod iPhone uživatelům k Androidu, nepřichází Apple i tak trochu s křížkem po funuse?

Co si myslíte o iMessage – má na Androidu šanci?

Zdroj: talkandroid.com, macdailynews.com

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (22)