Huawei Tron: levná herní konzole s Androidem a Tegrou 4

huawei_tron_ico

Na právě končícím veletrhu CES byl hlavním tahákem firmy Huawei nesporně phablet Huawei Ascend Mate 2. Možná i kvůli němu zůstal tak trochu stranou další zajímavý produkt, který Číňané přivezli do Las Vegas – totiž herní konzole Tron, založená na operačním systému Android.

Hardwarová specifikace rozhodně nevypadá špatně: srdcem je procesor NVIDIA Tegra 4, kterému sekundují 2 GB operační paměti. Z hlediska interního úložiště bude na výběr ze dvou variant: se 16 a 32 GB.

V plastovém těle ve tvaru válce (tak trochu připomíná Mac Pro) dále najdete porty USB 3.0, 3,5mm audio konektor, HDMI pro připojení velkoplošné obrazovky s rozlišením až 1080p, Bluetooth 3.0 (přes ten se připojuje gamepad) a pochopitelně nemůže chybět Wi-Fi, v tomto případě včetně podpory standardu 802.11ac. Jako operační systém je nainstalován Android 4.2.3.

Jak to celé vypadá a především funguje v praxi, můžete vidět na následujícím videu.

Huawei TRON Gaming Console (Chinese)

Huawei TRON Gaming Console (Chinese)

Huawei Tron se nejprve objeví na pultech obchodů v Číně za cenu, jež údajně nebude vyšší než 120 dolarů (cca 2 400 Kč bez daně a cla). Pokud po této herní konzoli bude poptávka, možná ji společnost pustí i na světové trhy.

Zdroje: 4PDA, GIZChina, The Verge, Huawei News, PC Mag, Liliputing, Engadget, Android and Me.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)