Bude Huawei P9 představen 6. dubna?

Google tablet vyrobí Huawei

O představení nové vlajkové lodi Huawei, modelu P9, jsme již psali. Vypadá to, že s námi Huawei hraje zvláštní hru, dle předchozích informací a úniků měl být model P9 představen včera. Každopádně nyní Huawei zaslal pozvánky na konferenci, kde by se mohl model P9 a jeho odvozené verze představit 6. dubna. Pokud by si z nás Huwei znovu střílel, mohli bychom se představení dočkat až 4. června, to je datum, které z pozvánky vyčtou všichni Američani.

Huawei-P9-b

Duální fotoaparát a obří baterie

Co se chystaných specifikací týká, nebyli jsme o moc vedle, když jsme vydali článek s uniklými snímky. Ne zcela správně jsme odhadli velikost RAM, která je nyní předpokládána na 3 GB. Ohledně ostatní výbavy se můžete těšit na procesor Kirin 950, 5,2palcový FullHD displej nebo obří 3900mAh baterii. Revoluce by se měla odehrát na poli fotoaparátu. Ten bude dvojitý. Zásluhu na něm má společnost Leica, s níž Huawei oznámil spolupráci. Motiv dvou fotoaparátů se objevuje i na pozvánce, nahoře vedle hashtagu se nachází dvě kolečka, jež patrně značí nový fotoaparát, jenž by měl mít rozlišení 12 Mpx, selfie snímač má mít 8 Mpx. Na zádech nebude chybět čtečka otisků prstů.

Huawei nezůstane jen u jednoho modelu

Hodně se mluví o cenově dostupnější variantě, která by měla být nástupcem modelu P8 Lite. Ta by se od normální P9 měla odlišovat velikostí pamětí, jež by měly být v kombinaci 2 GB RAM/16 GB, a procesorem, kterým by měl být Snapdragon 650. Další změny, například v rozlišení či velikosti displeje, jsou předvídané, ale zatím se o nich nemluví. Velice pravděpodobná je i varianta P9 Max, která by mohla mít 6palcový QHD displej. Obecně se hovoří i o 4 GB RAM v kombinaci s 64GB úložištěm. Tato varianta by mohla být dostupná i u modelů P9 a P9 Max.

Zdroj: Androidcommunity.com

Jaromír Šolc
O Autorovi - Jaromír Šolc

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)