Huawei P10 Plus bude mít zahnutý displej po vzoru Samsungu Galaxy S7 Edge

Huawei P10 Plus – náhleďák

Jméno Evan Blass je spojováno s důvěryhodnými úniky informací již řadu let. A právě tento muž pro nás nyní odhalil novinky o chystaných modelech čínské společnosti Huawei. Víme vše podstatné, dokonce i to, jak budou vypadat oba hlavní modely, tedy Huawei P10 a Huawei P10 Plus.

Huawei P10 bude podobný předchůdci

Začněme s tím základním modelem, kterým je Huawei P10. Jeho design zůstane plochý a vesměs bude vycházet z loňského modelu P9. Co se ale změnilo, je umístění čtečky otisků prstů. Ta se ze zad přesunula pod displej. Jak jsme se již kdysi přesvědčili v naší Víkendové hlasovačce (na konci odkazovaného článku), většině to takto bude vyhovovat více. Úhlopříčka a rozlišení by pak měly zůstat stejné jako u P9. Jen snad rohy smartphonu se oproti předchůdci lehce zaoblí.

Huawei P10

Huawei P10 Plus bude zahnutý. Jak zepředu, tak zezadu

Design modelu Huawei P10 Plus nám trochu připomíná Samsung Galaxy S7 Edge. Podle oficiálních renderů (které unikly v Číně a k našim očím je přinesl server idnes.cz) by měl mít vylepšený model zahnuté křivky zad i displeje, podobně, jako to můžeme vidět u výše zmíněného modelu Samsungu. V tomto případě by však čtečka otisků prstů měla zůstat na zádech telefonu, jak je tomu u smartphonů Huawei již delší dobu zvykem.

Displej Huawei P10 Plus tedy bude zahnutý po obou stranách. Úhlopříčka by měla být 5,5″ a rozlišení QHD.

Zbytek specifikací by měl být pro oba modely stejný. Procesor vlastní výroby – HiSilicon Kirin 960, 4/6 GB RAM, 32 – 128 GB uživatelské paměti. Pro oba modely by měl být stejný i duální fotoaparát, který se opět bude honosit značkou společnosti Leica. Použitý čip ani rozlišení fotoaparátu bohužel zatím neznáme. Nečekáme však revoluci, ale spíše jen drobné vylepšení loňského fotoaparátu.

Huawei P10 Plus

Oficiální představení obou modelů si Huawei naplánovalo na 26. února, v průběhu veletrhu MWC. Ve stejný den by mělo odhalit karty i Lenovo ve své řadě Moto, a také značka Nokia, která se mezi smartphony vrací po téměř třech letech (pokud bereme v potaz brand Nokia, který až do října 2014 používal Microsoft na svých Lumiích).

V poslední době se zdá, že zahnuté displeje budou trendem letošního roku. Líbí se vám tento trend nebo dáváte přednost obyčejným plackám?

Zdroje: twitter.com, idnes.cz, mydrivers.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)