Huawei Mulan poprvé spatřen – krásný design, 8 jader a keramika?

Huawei-Mulan-1

Pro některé je možná překvapení, že název telefonu od společnosti Huawei neobsahuje slovíčko Ascend. Je však dost možné, že se absence tohoto přídomku nedočkáme, protože Mulan je prozatím pouze kódové označení. O tomto telefonu jsme poprvé slyšeli v době, kdy na internet unikl snímek z benchmarku AnTuTu, který ukazoval výsledné skóre téměř 38 000 bodů u zařízení H60-L2, což má být právě tento model telefonu. Jednalo by se tak o další nadupanou mašinu, která by konkurovala dnešním top telefonům. Nyní unikly první fotografie a také informace o výbavě, avšak musíme upozornit, že se jedná jen o spekulace, takže další řádky nejsou na 100% oficiální.

Huawei-Mulan-1

Huawei Mulan by měl disponovat displejem o velikosti 4,9“ s Full HD rozlišením. Srdcem smartphonu bude 8 jádrový čip Hisilicon Kirin taktovaný na 1,3 Ghz, který pochází od čínského výrobce. Dopomáhat mu bude 3 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti. Co se týče fotoaparátů, tak na zadní straně nalezneme objektiv s rozlišením 13 Mpx a vpředu 5.1 Mpx kamerku. Přístroj byl spatřen s operačním systémem Android 4.4.2 KitKat, ale prozatím není jisté, jestli to bude výchozí verze systému pro telefon.

mulan-side-2

Z jakého materiálu bude telefon vyroben není známo, avšak v nedávné zprávě Huawei potvrdil, že chtějí používat prémiové materiály, a to sklo, kov a také dokonce keramiku, takže můžeme očekávat, že Huawei Mulan bude vyroben z jednoho z těchto materiálů. K oficiálnímu představení by mohlo dojít 16.8. Na toto datum je naplánována událost od společnosti Huawei.

mulan-announcement

Zdroj: gforgames, phonearena

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)