Huawei MediaPad X2: 7palcový phablet s nekompromisním výkonem

huawei-x2-amber

Společnost Huawei právě na veletrhu MWC 2015 představila zařízení s názvem MediaPad X2. Jedná se o sedmipalcové zařízení, které sama společnost ještě stále označuje jako phablet, byť by na něj možná více sedělo „tablet, ze kterého lze volat“. MediaPad X2 ze předu připomíná loňský, velmi povedený phablet Ascend Mate 7, tomu se podobá taky svým poměrem displeje ku tělu, kdy displej tvoří 80 % čelní plochy a MediaPad X2 tak nabídne krásně tenké rámečky. Konstrukce zaujme také svou tloušťkou pouhých 7,28 mm, což z MediaPadu X2 činí nejtenčí 7palcový phablet na světě.

MediaPad X2

Výkon bude v tomto případě dodávat 64bitový chipset Kirin 930 zhotovený za pomoci 16nm HiFET výrobního procesu, disponující osmi jádry Cortex-A53 s taktem 2 GHz. O grafický výkon se pak postará Mali-T628. MediaPad X2 bude dostupný ve dvou variantách, slabší s 2 GB RAM a 16GB interním úložištěm a lepší se 3 GB RAM a 32 GB pro uživatelská data. LTPS IPS displej disponuje rozlišením 1920 x 1200, to v kombinaci s úhlopříčkou 7 palců znamená jemnost 323 ppi. Chybět nebude ani LTE konektivita. Primární fotoaparát disponuje 13MPx snímačem a chlubí se dobrými výsledky i za horšího světla a možností doostřit fotografii i po jejím pořízení. Přední kamerka nad displejem nabídne rozlišení 5 MPx. Použitá Li-Pol baterie nabídne kapacitu 5 000 mAh. Huawei slibuje, že s ní tablet zvládne celý den opravdu náročného používání, 12 hodin streamování videa, 15 hodin prohlížení internetu, nebo 60 hodin přehrávání hudby.

Obě paměťové varianty se od sebe budou lišit také barevným provedením. Stejně jako u Mate 7 i Huawei MediaPad X7 bude k dispozici ve stříbrné a zlaté barvě, přičemž stříbrná varianta bude disponovat 2 GB RAM / 16 GB ROM a zlatá nabídne 3 GB RAM / 32 GB ROM. Cena ani dostupnost zatím nejsou známy.

Co na nový MediaPad X2 říkáte?

Zdroj: TZ.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)