TOPlist

Huawei MediaPad M2: nádherný a výkonný tablet se zvukem od Harman Kardon

Huawei-MediaPad-M2-20

Huawei se pomalu ale jistě chystá na trh vypustit další zajímavé zařízení. Po chytrých telefonech Mate 7 a P8 přichází s tabletem Huawei MediaPad M2, který nabídne podobný design jako dva zmíněné telefony. Těšit se díky tomu můžeme na opravdu stylový, až luxusně působící tablet. Právě dojmu luxusu napomáhá tělo z většiny tvořené kovem. Tablet by však měl zaujmout i po zvukové stránce, jelikož nabídne dvojici reproduktorů, na jejichž zvukovém přednesu se podílela společnost Harman Kardon, známá především díky své luxusní audiotechnice.

Krom špičkového zvuku však výrobce slibuje také špičkový výkon a to díky 64bitovému čipsetu Hisillicon Kirin 930 s osmi jádry taktovanými až na 2 GHz, procesor využívá architekturu big.LITTLE, díky čemuž může využívat čtyři úsporná a čtyři výkonná jádra. Grafický výkon pak obstará čip Mali-T628 MP4. Tablet je osazen 8″ IPS displejem o rozlišení 1920 x 1200 px a tím pádem jemnosti 283 ppi (pixelů na palec). K dispozici budou dvě verze tabletu Huawei MediaPad M2 – první nabídne 2 GB operační paměti spolu s 16GB interním úložištěm, zatímco druhá bude disponovat 3 GB RAM a 32 GB interní paměti. MicroSD karty tento tablet zvládne pobrat až do velikosti 128 GB.

Huawei MediaPad M2 bílý

Ani zbylá výbava však není k zahození a zahrnuje například LTE konektivitu na frekvencích 700 / 850 / 900 / 1800 / 1900 / 2100 / 2600 MHz, rychlou Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac či GPS spolu s GLONASS. Rozměry tabletu činí příjemných 214,8 x 124 x 7,8 mm, přičemž poměr plochy displeje k ploše těla je 69,7 %, díky čemuž má tablet sice poměrně úzké rámečky, nicméně stále se za ně dá pohodlně držet, aniž by se uživatel nechtěně dotýkal displeje. Hmotnost tabletu se zastavila na 330 gramech. Integrovaná baterie nabídne kapacitu 4800 mAh. Huawei MediaPad by měl ke svým novým majitelům dorazit s již předinstalovaným Androidem 5.1 Lollipop a grafickou nadstavbou Emotion UI 3.1.

https://www.youtube.com/watch?v=37fIJzBwwuE

Tablet se bude prodávat mimo jiné také v Evropě, a to v bílostříbrné a zlaté barevné variantě, k dispozici by mělo být také originální magnetické flipové pouzdro. Přesná cena zatím není známa, během prvního představení Huawei MediaPad M2, které proběhlo minulý měsíc v Paříži, však byla zmíněna částka 350 € (cca 9 500 Kč). Není však známo, jaká varianta tohoto tabletu by se za onu částku měla prodávat. Huawei měl v plánu tento tablet uvést na první trhy ještě v průběhu měsíce června, k tomu však zatím ještě stále nedošlo a nám tak nezbývá než čekat.

Jak se vám Huawei MediaPad M2 líbí?

 

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)