Huawei Mate 7 dostává Android 5.1.1, získejte jej i vy (návod)

Mate 7

Jsou to pouhé dva dny, kdy jsme vás informovali o aktualizaci telefonu Honor 6 na Android 5.1.1 a zároveň se zmínili o způsobu, jakým společnost Huawei přistupuje k aktualizacím. Plošnému vypuštění nové verze operačního systému předchází dlouhý a pečlivý beta test, kterého se majitelé jednotlivých zařízení této značky účastní dobrovolně a na vlastní riziko. Výrobce tím chce zákazníkům zabezpečit bezproblémový přechod na novější systém. Jak se zdá, tento týden bude mít radost další skupina vlastníků telefonů vyrobených společností Huawei, aktualizace na systém Android 5.1.1 a prostředí EMUI 3.1 byla totiž uvolněna také pro phablet Huawei Ascend Mate 7.

Majitelé tohoto zařízení si tak polepší z Androidu 4.4 a prostředí EMUI 3.0. Novější prostředí sebou pak nese celou řadu novinek, jakými je například možnost snadno zmenšit obraz na displeji přejetím po trojici softwarových navigačních kláves. Vlastníte-li Huawei Ascend Mate 7, můžete si novou aktualizaci nainstalovat již nyní ručně a nečekat tak, až vlna OTA aktualizací dorazí až k vám.

  • Aktualizační balíček naleznete na stránkách výrobce
    • Pro verzi s 16GB úložištěm MT7-L09 ZDE.
    • Pro verzi s 32GB úložištěm MT7-L10 ZDE.
  • Stažený .zip soubor extrahujte.
  • Složku dload překopírujte do kořenového adresáře paměti telefonu – aktualizaci lze instalovat i z kořenového adresáře paměťové karty ovšem někteří uživatelé u této možnosti hlásí potíže, proto doporučujeme instalovat z paměti telefonu.
  • Před samotnou aktualizací doporučujeme zálohovat důležité soubory a provést návrat do továrního nastavení, tento krok však není nutně vyžadován.
  • V telefonu spusťte aplikaci „Aktualizační program“.
  • Zvolte možnost „Nabídka“ a „Místní aktualizace“.
  • Pokračujte dle pokynů na displeji.

Upozornění: Dle dokumentace k tomuto updatu by aktualizaci měli provést pouze uživatelé, kteří mají nainstalovánu verzi fw B137(SP03), B148 a B312. Pokud tedy používáte jinou verzi, stáhněte si některý z těchto buildů ze stránek výrobce a proveďte update, postup je stejný jako v případě aktualizace na Android 5.1.1. Vámi používanou verzi FW zjistíte například v Aktualizačním programu viz screenshot.

Aktualizace Mate 7

My jsme pro vás aktualizaci vyzkoušeli na redakčním Huawei Ascend Mate 7 MT7-09, který se nám na nejnovější verzi firmwaru podařilo úspěšně aktualizovat z verze B137SP03.

Mate 7 Android 5.1.1

Aktualizace na vlastní nebezpečí

Ačkoliv je proces aktualizace bezpečný, v jistých případech mohou nastat problémy. Aktualizaci tedy provádíte na vlastní nebezpečí a za případnou škodu nenese portál Svět Androida zodpovědnost.

Podařil se na vašem telefonu Huawei Ascend Mate 7 update na Android 5.1.1? Jaké jsou vaše první dojmy z nové verze systému?

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (56)