TOPlist

HTC U Play představen: Zaujme konečně i HTC střední třídy?

HTC U Play

Zatímco HTC U Ultra je vlajkovým modelem této řady. Menší bratr HTC U Play se soustředí na střední třídu. Kromě menšího výkonu a velikosti, má také trochu odlišný design.

HTC U Play to bude mít v nabité střední třídě těžké

Co se týče výkonu, dostal menší telefon MediaTek Helio P10, 3 nebo 4 GB RAM a vnitřní paměť 32/64 GB. Ta půjde rozšířit o microSD karty. Na zadní straně nalezneme 16 MPx fotoaparát, na přední straně nalezneme opět 16 MPx kamerku. Kapacita baterie je 2500 mAh. Displej má velikost 5,2″ a rozlišení je FullHD.

Specifikace samozřejmě nejsou tak dobré jako u HTC U Ultra, nicméně nejedná se o nic hrozného. Bohužel, stejně jako u svého většího bratra, i HTC U Play nemá 3,5 mm audio jack.

Na druhou stranu má technologii U Sonic, která dokáže určit optimální nastavení zvuku ve sluchátkách. A to podle vnitřní stavby ucha. Telefon vysílá průběžně neslyšitelné referenční tóny, pomocí mikrofonu ve sluchátkách pak vyhodnotí odrazy. Uživateli následně automaticky nastaví zvuk. Dále také umí kompenzovat okolní zvuk

Změny proběhly také v designu, na přední straně chybí druhý displej a fotoaparát na zadní straně má kulatý objektiv. Po softwarové stránce je na tom pak stejně, rovnou z krabice přijde s Androidem 7 Nougat, což znamená mj. podporu osobního asistenta Sense. Telefon by měl být dostupný ještě na jaře tohoto roku. Cena za základní model s 3GB RAM a 32GB začíná zhruba na 439 dolarech, to je v přepočtu bez DPH 11 100 Kč.

Líbí se vám více HTC U Play nebo HTC U Ultra?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)