HTC One M9 – exkluzivní první pohled na kovovou novinku

TOP

Nový TOP model HTC One M9 byl sice oficiálně představen teprve před malou chvílí, my jsme si jej ale mohli exkluzivně osahat ještě několik dní před samotnou akcí. Po skončení NDA se můžeme s našimi dojmy a krátkým preview podělit i s našimi čtenáři. Jaká je novinka od společnosti HTC?

HTC One M9 – preview (video)

HTC One M9 (první pohled)

HTC One M9 (první pohled)

Konstrukce a zpracování – menší rozměry a ještě více kovu

Již starší modely HTC One nabízí kovové zpracování, kterého se tchajwanská společnost nechce jen tak vzdát. HTC One M9 je ještě kovovější a kombinace hliníku a dalších kovů pokrývá až 95 % celé konstrukce. Novinka je na první pohled velmi podobná předchozím modelům, je ale o něco kompaktnější, což jistě uživatelé ocení. Povedená je rovněž kombinace stříbrného hliníku a zlatého rámečku, která opět dokazuje, že HTC One M9 nepatří mezi „plastové hračky“. Telefon se díky 5“ displeji a kompaktním rozměrům drží v ruce dobře, tělo je navíc příjemně zaobleno po vzoru modelu HTC One M8. Stříbrná barva bude hlavní variantou, existovat by ale měly i další varianty.

HTC One M9 - konstrukce (1)

 

 

Hardware – výkonný Snapdragon 810 na palubě

Uniklé specifikace se nemýlily – HTC One M9 je opravdu vybaven v současnosti nejvýkonnějším čipem Snapdragon 810 od Qualcommu, který je navíc doplněn 3GB RAM pamětí. Výkonu tedy bude pro budoucí uživatele opravdu dostatek. Špičkový fotoaparát a HTC, to je delší dobu kombinace, která zase tolik nešlape. HTC One M8 rozhodně nefotí špatně, na konkurenci ale mírně ztrácí. Bude to u HTC One M9 jinak? Mohlo by, neboť i fotoaparát dostal nový 20MPx snímač a dobře je na tom také Ultrapixelová přední kamerka. Fotografie jsme bohužel zatím neměli možnost ověřit a porovnat, software pro fotoaparát ještě nebyl finální.

HTC One M9 - konstrukce (12)

Prostorový zvuk – nejlepší hudebník na trhu

Naživo jsme si mohli vyzkoušet také zvukové podání reproduktorů, které je výborné již u předchozích modelů. HTC One M9 se dočkal dalších vylepšení a musíme konstatovat, že je v současné době tento model na samotném vrcholu kvality zvukového podání.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Systém Android 5.0.2 a Sense 7

Android 5 je tu s námi již nějaký ten pátek a bylo by tedy spíše zklamání, kdyby se v novém modelu od HTC neobjevil. Již tradičně je doplněn grafickou nadstavbou Sense, která se dočkala vylepšení na verzi 7. Novinek přibyla spousta, my jsme si mohli vyzkoušet například nový Launcher, který dokáže podle vaší polohy zobrazovat aplikace na ploše. Pokud jste například doma, jsou vám nabídnuty aplikace ke sledování filmů, surfování po internetu či poslech hudby. Naopak v práci se na hlavní stránce zobrazí především nástroje pro produktivitu.

Vylepšení se dočkala také galerie, která nově nabídne nové funkce a efekty. Vyzkoušeli jsme spojování dvou fotografií v jednu, což vytvoří velmi zajímavý efekt. Efektů je k dispozici celá řada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šikovná příslušenství

K vyzkoušení jsme měli několik barevných pouzder, která ochrání telefon a po vzoru HTC One M8 stylově prozrazují notifikace. K dispozici bude několik variant a nově přibude také kryt, který je na zadní straně průhledný, takže tolik neruší design telefonu.

Líbí se vám nový telefon HTC One M9?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (29)